Recepti 11. srpnja 2016.

Povratak tradiciji: Kuhana govedina s umakom od hrena i povrća

Kuhana-govedina-s-umakom-od-hrena-i-povrća
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Govedina se dosta dugo kuha, stoga imajte strpljenja jer će vas krajnji rezultat oduševiti

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 812

Potrebno vam je

  • 800 g govedina, mršava
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom peršin, korijen
  • 1 kom celer, korijen
  • 0.50 žlica peršin, list
  • 0.50 žlica celer, list
  • 200 g badem, oljušteni suhi
  • 1 žlica hren
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • papar u zrnu
  • sol
  • pecivo, bijelo

Priprema

  1. Govedinu, povrće, papar i sol kuhajte dok meso ne omekša.
  2. Na maslacu prepržite bademe i hren, dodajte pecivo namočeno u mlijeku i vrhnje. Kuhano povrće propasirajte i dodajte umaku. Meso narežite i prelijte umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.