Brza poslastica: Pijane kruške u lisnatom tijestu

Brzo i fino zaslađenje nakon ručka sa kruškom koja je u sezoni
Vidi originalni članak

Za zadiviti nekoga ovom slasticom treba vam pola sata jer tijesto za savijače i u kombinaciji s kruškama i začinima nikada vas neće iznevjeriti. Kratko prokuhane kruške u vinu, zapečene u finom tijestu čine pravi gastronomski doživljaj...

Provjerite uostalom sami! 

 

zalihe za zimu Vrijeme je za pripremu domaćeg kompota od kruške

 

S dozom konjaka Crumble od jabuke i kruške kojem ćete se htjeti vratiti

Potrebno vam je:

  • 4 kruške
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 kom limun
  • 400 ml crnog vina
  • 1 štapić cimeta
  • 1 tijesto za savijače
  • 1 žumanjak

Priprema:

  1. Kruške ogulite tako da ostanu peteljke, a donji dio poravnajte nožem tako da mogu stajati. Poprskajte sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne).
  2. U lonac ulijte crno vino i 100 ml vode, dodajte šećer i cimet, pustite da zakuha, dodajte kruške i kuhajte ih pet minuta.
  3. Ohladite, umotajte u jedan paket lisnatog tijesta, premažite žumanjkom i pecite u pećnici 20-30 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o veličini krušaka.
Posjeti Gastro.hr