gastro postao
Brzo i fino zaslađenje nakon ručka sa kruškom koja je u sezoni
Za zadiviti nekoga ovom slasticom treba vam pola sata jer tijesto za savijače i u kombinaciji s kruškama i začinima nikada vas neće iznevjeriti. Kratko prokuhane kruške u vinu, zapečene u finom tijestu čine pravi gastronomski doživljaj...
Provjerite uostalom sami!
Potrebno vam je:
- 4 kruške
- 150 g smeđeg šećera
- 1 kom limun
- 400 ml crnog vina
- 1 štapić cimeta
- 1 tijesto za savijače
- 1 žumanjak
Priprema:
- Kruške ogulite tako da ostanu peteljke, a donji dio poravnajte nožem tako da mogu stajati. Poprskajte sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vode (da ne potamne).
- U lonac ulijte crno vino i 100 ml vode, dodajte šećer i cimet, pustite da zakuha, dodajte kruške i kuhajte ih pet minuta.
- Ohladite, umotajte u jedan paket lisnatog tijesta, premažite žumanjkom i pecite u pećnici 20-30 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o veličini krušaka.