gastro postao
Doživite najslasnije okuse jeseni uz nevjerojatno jednostavan, posve drugačiji crumble...
Klasičnoj pripremi ovog jednostavnog mrvičastog kolača dodajte malo konjaka, pa čitav desert odvedite na jednu posve novu razinu.
Dio brašna u mrvičastoj smjesi možete zamijeniti zobenim pahuljicama kako bi crumble bio još hrskaviji, a uz brusnice, dodati možete i grožđice ili neko drugo suho voće.
Potrebno vam je:
- 150 g smeđeg šećera
- 120 g brašna
- 1 šaka oraha
- 2 žličice cimeta
- 120 g maslaca
- 500 g jabuka
- 500 g krušaka
- 1 šaka sušenih brusnica
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- 3 žlice meda
- 2 žlice konjaka
- Prstohvat kardamona
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U posudu ubacite šećer, brašno, orahe koje ste prethodno nasjeckali i cimet.
- Dodajte hladni maslac koji ste nasjeckali na kockice, pa sve dobro razradite prstima. Sastojke možete ubaciti i u blender, pa ih povezati na taj način.
- U vatrostalnoj posudi pomiješajte jabuke i kruške koje ste nasjeckali na željenu veličinu, dodajte brusnice, šećer, cimet, kardamon, med i konjak.
- Dobro pomiješajte.
- Sve zajedno pospite mješavinom brašna i oraha, ubacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.
Dobar tek!