gastro postao
Slatka mala uživanja dobila su novu dimenziju. Crumble smo spremili u čašu i u potpunosti se zaljubili!
Slatko čudo iz čaše iznenadit će vas na najslađi način. Dekonstrukcija klasičnog mrvičastog kolača rezultirat će slasnim desertom koji se priprema nevjerojatno brzo, a nestaje još brže. Pripremite crumble od lješnjaka, jabuke pirjajte sa začinima, a sve zajedno dodatno pojačajte finim krem jogurtom s medom. Može li bolje?
Potrebno vam je:
- 2 jabuke
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica šećera
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice lješnjaka
- 2 žličice meda
- 5 žlica grčkog jogurta
- Cimet, klinčić, anis
Priprema:
- Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice.
- U posudi otopite pola maslaca pa dodajte jabuke i šećer.
- Ubacite začine.
- Kuhajte dok se jabuke ne karameliziraju i omekšaju.
- Za to vrijeme pomiješajte zobene pahuljice i nasjeckane lješnjake s preostale dvije žlice maslaca.
- Stvorite mrvičastu smjesu, rasporedite je po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu na desetak minuta na 180 stupnjeva.
- Na dno čaše stavite pirjane jabuke, pospite mrvičastom smjesom od zobenih pahuljica i lješnjaka pa ponavljajte postupak dok ne napunite čašu ili ostanete bez sastojaka.
- Na vrh stavite žlicu jogurta koji ste pomiješali s medom i pospite s malo cimeta.
Dobar tek!