Recepti 269 prikaza 19. siječnja 2017.

Sjajan spoj: Crumble od kruške i pistacija

Thinkstock
Brzi kolač kojem teško odolijevamo dobio je novo ruho. Na najljepši smo mogući način otkrili kako su kruške, bazga i pistacije upravo savršen spoj!

Vjerujemo kako ne postoji brži i slađi kolač od onog koji se priprema od tek nekoliko sastojaka, a daje neodoljive okuse koje naprosto obožavamo. Crumble koji spaja meke i slatke kruške sa sokom od bazge, a na sve to dolazi još i prekrivač od mrvičastog tijesta s pistacijom. Postoji li išta bolje? Okušajte se u spajanju ovih namirnica i oduševite se!

Potrebno vam je:

  • 4 zrele kruške
  • 50 ml soka od bazge
  • 1 šaka pistacija
  • 70 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 25 g brašna
  • Začini po želji

Postupak pripreme:

  1. Kruške operite i nasjeckajte na srednje velike komade.
  2. Ubacite ih u posudu za pečenje.
  3. Dodajte sok od bazge i začine po želji.
  4. Pospite s malo šećera pa dobro promiješajte.
  5. U posebnoj posudi napravite crumble od brašna, zobenih pahuljica, usitnjenih pistacija i ostatka šećera.
  6. Dobro promiješajte sve sastojke, dodajte maslac pa rukama izradite mrvičastu smjesu.
  7. Pospite po kruškama i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva.
  8. Pecite oko 20 minuta ili dok crumble ne poprimi boju.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.