Podloga kod crumble pita ne postoji i upravo je to ono što je čini nevjerojatnom laganom za pripremu. Naime, klasični recept za crumble od vas će tražiti tek šaku brašna, šaku šećera i malo maslaca.
Kada povežete sve sastojke i prstima oblikujete mrvičastu smjesu, gotovo sav posao ste već obavili. Ono što vam preostaje jest nasjeckati omiljeno voće i to je sve. Tako lako.
Mrvičasto tijesto koje se posipa po voću možete začiniti i zobenim pahuljicama kako bi tekstura bila još hrskavija te se sjajno nadopunila s pečenim voćem.
Kada je u pitanju voće, kombinirati možete baš sve vrste i okuse. Divan crumble dobit ćete mješavinom bobičastog voća poput borovnica, kupina i malina, no sjajna ideja bit će i breskve, marelice i nektarine, pojačane aromatičnim začinima poput anisa i cimeta.
Postupak pripreme nevjerojatno je jednostavan što crumble čini upravo savršenom pitom za lijene ljetne dane kada nam se jede nešto slatko, ali ne želimo potrošiti previše vremena na pripremu i pranje suđa.
Voće je potrebno tek narezati na željenu veličinu, ubaciti ga u posudu za pečenje i dodati mu malo vode kako bi ostalo sočno. Po želji, voću dodajte omiljene začine.
S bobičastim voćem odlično će se složiti svježi začini poput timijana, ali i nježne arome vanilije. Jabukama i šljivama sjajno će pristajati koja žličica cimeta dok će se breskve i marelice divno složiti s tonkom i limunovim sokom.
Crumble možete poslužiti uz kuglicu najdražeg sladoleda i šaku svježeg voća koje će biti divan kontrast raskošnim aromama onog pečenog.
Inspirirajte se našim omiljenim receptima pa se zasladite na najjednostavniji, ali i najljepši način ovog ljeta. U slast!