gastro postao
Jednostavnije, a finije od ovoga ne može
Vjerujem da ste svi već dobro upoznati s ovim tradicionalnim britanskim desertom koji je dobio ime po svojoj mrvičastoj "glazuri", a doslovan prijevod s engleskog znači "mrviti se". Mogu mu se dodati i orašasti plodovi, a ako vam ponestane brašna i maslaca, samo prekrijte voće izmrvljenim keksima.
Recept:
- 1kg šljiva
- 1 žličica cimeta
- 2 žličice ruma
- 175g prosijanog oštrog brašna
- 50g smeđeg šećera
- 50g šećera
- 100g hladnog maslaca
- 100g zobenih pahuljica
- sok i korica 1 limuna
Postupak:
- Šljive oprati i narezati na četvrtine
- Pomiješati ih sa 2-3 žlice šećera, limunovim sokom, cimetom i rumom
- Vatrostalnu posudu premazati maslacem te posložiti šljive
- U drugoj posudi pomiješati zajedno brašno, bijeli i smeđi šećer, maslac, zobene pahuljice i koricu limuna
- Rukama izmrviti dok se ne dobije pjeskasta smjesa
- POsuti preko šljiva
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva cca 40 minuta
Možete poslužiti sa šlagom, sladoledom, pudingom ili komadićima svježeg voća
Dobar tek!
Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.