Brza i šarena paella s kobasicama i piletinom

Marijana Zlomislić
Počasti najmilije brzinskom verzijom paelle - i čašom hladnog piva!
Vidi originalni članak

Paella spaja more i kopno i u tome leži njena čar. Davno sam je jela u Madridu, a probala rekreirati… Ravno nula puta! Zato je ovaj Staropramen izazov bio idealna prilika za takav pokušaj.

U izvornu paellu se neću miješati; ovo je neka moja brza, šarena verzija koja super ide uz hladno Staropramen pivo

 

Staropramen izazov Malo obiteljsko druženje uz pulled pork sendviče

 

Sastojci:

  • 300 g riže za rižoto
  • 1200 g začinjenog pilećeg temeljca s dodanom žličicom kurkume u prahu ili šafranom
  • 250 g svježe kobasice s crvenom paprikom
  • 250 g piletine od zabatka
  • 300 g cijelih kozica
  • 1 luk
  • 1 žličica dimljene paprike u prahu
  • 200 g smrznutog graška
  • soli, papra po ukusu
  • maslinovo ulje

 

Staropramen i Gastrolovci Mekana peciva u obliku čvora s češnjakom i začinima

 

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju zaprži kolutiće kobasice, makni sa strane. Isto ponovi s kockicama piletine i kozicama.
  2. Na masnoći poprži luk, zaprži rižu, vrati piletinu i kobasice, zalij temeljcem s kurkumom, dodaj papriku u prahu i papar. Pusti da poklopljeno krčka na laganoj vatri dok riža nije skoro gotova.
  3. Posoli po ukusu, umiješaj grašak i kozice i zapeci 10-ak minuta na 220 stupnjeva.

Posjeti Gastro.hr