Počasti najmilije brzinskom verzijom paelle - i čašom hladnog piva!
Paella spaja more i kopno i u tome leži njena čar. Davno sam je jela u Madridu, a probala rekreirati… Ravno nula puta! Zato je ovaj Staropramen izazov bio idealna prilika za takav pokušaj.
U izvornu paellu se neću miješati; ovo je neka moja brza, šarena verzija koja super ide uz hladno Staropramen pivo.
Sastojci:
- 300 g riže za rižoto
- 1200 g začinjenog pilećeg temeljca s dodanom žličicom kurkume u prahu ili šafranom
- 250 g svježe kobasice s crvenom paprikom
- 250 g piletine od zabatka
- 300 g cijelih kozica
- 1 luk
- 1 žličica dimljene paprike u prahu
- 200 g smrznutog graška
- soli, papra po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
- Na maslinovom ulju zaprži kolutiće kobasice, makni sa strane. Isto ponovi s kockicama piletine i kozicama.
- Na masnoći poprži luk, zaprži rižu, vrati piletinu i kobasice, zalij temeljcem s kurkumom, dodaj papriku u prahu i papar. Pusti da poklopljeno krčka na laganoj vatri dok riža nije skoro gotova.
- Posoli po ukusu, umiješaj grašak i kozice i zapeci 10-ak minuta na 220 stupnjeva.