Brzi desert iz čaše: Mousse od višanja i slatkog vrhnja

Shutterstock Mousse od višanja
Ima nešto zavodljivo u tim desertima iz čaše, zar ne? A bome, ima puno toga zavodljivog i u spoju kiselkastih višanja i slatkog vrhnja – stvaraju savršenu 'melodiju' za naša nepca i krijepe (i tijelo i dušu) u toplim ljetnim danima
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g višanja
  • 6 žlica šećera
  • 8 listića želatine
  • ½ mahune vanilije (sjemenke)
  • 250 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 200 g slatkog vrhnja

Kolači s višnjama 5 najboljih kolača s višnjama za pravi ljetni užitak

Priprema:

  1. Oprane višnje očisti od koštica i usitni u mikseru sa 2 žlice šećera. Po želji ih protisni kroz gusto sito da dobiješ sasvim glatku kašicu.
  2. Namoči želatinu u hladnu vodu da omekša. Dotle zakuhaj mlijeko sa sjemenkama vanilije, a u drugoj zdjeli nad parom pjenasto stuci jaja s preostale 4 žlice šećera.
  3. U jaja polagano dolij vruće mlijeko i dalje miksajući dok ne dobiješ gustu kremu. Potom je makni sa štednjaka i u nju, uz miješanje, otopi iscijeđenu želatinu.
  4. Premjesti zdjelu s kremom na veću zdjelu s vodom i ledom te tuci smjesu sve dok se ne ohladi. Umiješaj izmiksane višnje i stavi kremu u hladnjak, a čim se počne želirati, primiješaj i tučeno slatko vrhnje. Razdijeli pjenicu u zdjelice te je prije posluživanja ostavi 2-3 sata u hladnjaku.

Posjeti Gastro.hr