Recepti 06. lipnja 2022.

5 najboljih kolača s višnjama za pravi ljetni užitak

Kolači s višnjama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolači s višnjama još su jedan vjesnik ljeta, a ovih pet odličnih recepata sigurno će te oduševiti

Obožavaš ljetne okuse i jedva čekaš pripremati kolače s višnjama? Odlično, mi imamo pet ideja za fantastične kolače s višnjama koje ćeš sigurno htjeti isprobati. Ljeti uživamo u raznom slatkom voću pa tako i u višnjama. Obožavamo ih u pekmezima, sladoledima, kompotima, a najviše u kolačima. Zato smo izdvojili pet najboljih recepata za kolače s višnjama, na tebi je samo da izabereš kojim ćeš ih redoslijedom pripremiti. 

Nije važno pripremaš li kolače s domaćim višnjama iz svog dvorišta ili s onima iz kompota, pripazi samo da u njima ne bude koštica i bezbrižno uživaj u neodoljivom mirisu i okusu domaćih kolača s višnjama.

Starinska pita od višanja 

Ništa nas ne vraća u djetinjstvo kao miris domaće pite od višanja. Savršeno prhko tijesto, puno maslaca, s par žlica kiselog vrhnja koje daje onaj poseban okus i nježnu teksturu. Sama priprema pite od višanja je jako jednostavna i brza, najviše vremena će ti oduzeti čišćenje višanja od koštica. 

 

Možda vas zanima... Razveseli ukućane starinskom pitom od višanja Kolumne

 

 | Author: Mateja Krvarić Pita s višnjama, foto: Mateja Krvarić

Crumble s višnjama

Crumble d višnjama je brz i jednostavan desert, idealan za svako doba dana i svaku priliku. Spaja osvježavajuće note višanja i hrskavi posip te će ga voljeti baš svatko tko ga isproba. Jedan je od klasičnih kolača s višnjama koji svakako želiš imati u svojoj bilježnici s receptima.

 

Možda vas zanima... Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja Kolumne
 

Piramida s višnjama

Ako voliš kremastije kolače, onda će ti se sigurno svidjeti piramida s višnjama. Odličan je spoj višanja, vanilije i lisnatog tijesta, okusom je sličan kremšniti s dodatkom slatkih višanja. Jednostavna priprema i sam okus ovog fantastičnog kolača s višnjama zasigurno će te oduševiti!

 

Možda vas zanima... Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Piramida s višnjama, foto: Nevena Josipović

Žuti kolač s višnjama

Brz i jednostavan kolač s višnjama u kojem će uživati svi, a pogotovo oni stariji jer će ih osim okusom oduševiti i dozom nostalgije. Samo je nekoliko sastojaka, koje zasigurno već imaš u svojem hladnjaku i smočnici, potrebno za pripremu žutog kolača, a rezultat je fantastičan. 

 

Možda vas zanima... Starinski žuti kolač s višnjama kojeg se uvijek rado sjetimo Recepti

 

Torta od čokolade i višanja

Za posebne prilike, predlažemo da napraviš ovu prefinu tortu od čokolade i višanja. Bazu za tortu možeš napraviti od keksa ili s čoko biskvitom, a većinu sastojaka za ovaj jednostavan kolač od višanja već imaš kod kuće. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Torta od čokolade i višnje za posebne prilike Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Torta s višnjama, foto: Irena Gavran

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 08:32 07. Lipanj 2022.

    Najbolji su s visnjama