Brzi i ukusni popečci od krumpira i poriluka

Getty Images
Brze i fine polpete možeš pržiti u ulju ili peći u pećnici, a da bi ručak, gablec ili večera bili još ukusniji, posluži ih u kombinaciji s omiljenom sezonskom salatom.
Vidi originalni članak

Ove polpete pripremaju se u rekordnom roku, a istom takvom brzinom i nestaju s tanjura.

Kombinacija krumpira i poriluka jelu će dati bogate okuse, a poslužiš li ih s omiljenom sezonskom salatom ili pak kakvim jednostavnim prilogom, postat će ideja kojoj ćeš se rado vraćati.

 

La vie shobaine Popečci od butternut tikve s pancetom

 

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 veći poriluk
  • 1 režanj češnjaka
  • 40 g maslaca
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir skuhaj do pola pa ga naribaj.
  2. Krumpir pomiješaj s češnjakom i porilukom koji se najprije pirjao na maslacu. Začini, dodaj jaje, krušne mrvice i peršin pa promiješaj.
  3. Oblikuj polpete i peci na ulju dok ne poprime zlatnu boju. Možeš ih peći i u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr