Brzi keksi s lješnjakom i komadićima čokolade

Stockfood
Napuni svoje staklene posude jednostavnim keksićima s čokoladom i lješnjacima...
Vidi originalni članak

Nema bolje dekoracije od velikih staklenih posuda s poklopcem u kojima su naslagani redovi domaćih keksića. Priprema je zaista kratka i nezahtjevna pa nadopunjavanje zalihe ne predstavlja problem.

Mi najčešće koristimo tostirane lješnjake, ali ti ih možeš zamijeniti orasima, bademima pa čak i kikirikijem.

 

as u rukavu Keksići s Nutellom od samo četiri sastojka

 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice kakaa
  • 100 g nasjeckanih lješnjaka
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Nastavi miksati i dodaj jedno po jedno jaje.
  2. Prosij brašno s praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli. Ubaci u pripremljenu smjesu jaja, maslaca i šećera pa promiješaj drvenom žlicom
  3. Na kraju ubaci lješnjak i čokolade kapljice i dobro izmiješaj.
  4. Omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem pola sata.
  5. Oblikuj kuglice i peci ih 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Kad ih izvadiš iz pećnice, keksići će biti poprilično mekani. Pusti da se ohlade na limu za pečenje pa ih tek onda prebaci u posudu s poklopcem. Uživaj!

 

ODLIČNA KOMBINACIJA Giadini čokoladni keksići s kokicama

Posjeti Gastro.hr