Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh

Shutterstock Proteinski kruh odlične ide s raznim namazima te je idealno rješenje za doručak
A tko ne voli Jamieja Olivera? Recept za njegov proteinski kruh je jedan od svevremenskih, a možeš ga jesti na bezbroj načina i u svako doba dana...
Vidi originalni članak

Kruh je ono bez čega često ne možemo, a još češće nam stvara probleme jer smo skloni birati nezdrave i jednostavnije varijante. No, ako na raspolaganju imaš zdravu i kod kuće napravljenu verziju, onda je to fantastičan dodatak obroku. Posebno doručku ili večeri. Zato je recept za proteinski kruh čiji je autor Jamie Oliver savršen izbor. 

 

ispeci za vikend Kruh s krumpirom osvaja okusom i dugo ostaje svjež

 

Proteinski kruh gotov za sat vremena

Ovaj kruh napravit ćeš za otprilike sat vremena, a možeš ga jesti danima. Najprije ga možeš jesti svježeg, pa tostiranog, ali i u obliku krutona. Ako želiš malo kompleksniji, kiselkasti okus, pripremljeno tijesto prekrij plastičnom folijom i ostavi u hladnjaku tijekom noći. 

Kombiniraj ga s namazima od sira ili jogurta, jajima i svježim povrćem ili posegni za voćnim verzijama.

Proteinski kruh

 

Sastojci:

  • 7 g suhog kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 250 g brašna od slanutka
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g lanenih sjemenki
  • 100 g miješanih sjemenki (chia, mak, sezam, suncokret)
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4 velika jaja

 

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Obloži duguljasti kalup papirom za pečenje.
  2. U posudu ulij 375 ml mlake vode, dodaj kvasac i uje, pomiješaj i ostavi sa strane pet minuta.
  3. Pomiješaj brašno od slanutka, mljevene bademe i sjemenke u velikoj posudi s prstohvatom stoli.
  4. Napravi rupu u sredini, dodaj nasjeckani ružmarin i jaja i promiješaj, a potom ulij kvasac.
  5. Umijesi vrlo mekano tijesto i prebaci ga u pripremljeni kalup za kruh.
  6. Peci ga otprilike 45 minuta i čačkalicom provjeri sredinu. Pričekaj barem 20 minuta prije rezanja.

 

 

za kruholjupce Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh

 

Posjeti Gastro.hr