Brzi zalogajčići: Bruschette s kozicama

Getty Images
Mediteranska kuhinja ne bi bila to što jest bez bruschetta, a isto vrijedi i za kozice
Vidi originalni članak

Bruschetti su mnogima najpoželjniji u nekom mediteranskom izdanju u kombinaciji s maslinovim uljem, kozicama, maslinama, bosiljkom, rajčicom..., a uz čašu crnog vina – zagboravit ćete na zimu i hladnoću

Savršeno jelo koje se lako priprema! Uklapa se u sve kombinacije bilo da je riječ o večeri, predjelu ili laganoj grickalici.

 

finger food Ljeto na vidiku: Bruschette s inćunima i rajčicama

 

Recepti Pečene kozice s mladim porilukom i šparogama

 

Potrebno vam je:

  • 1 francuski kruh
  • maslac
  • 8 većih kozica
  • 3 režanja češnjaka
  • 10 crnih malina
  • 4 rajčice
  • bosiljak
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • peršin

Priprema:

  1. Narežite kruh na ploške pa prelijte mješavinom maslaca i maslinova ulja te prepržite kratko u tosteru ili pećnici.
  2. Premažite svaku krišku zgnječenim češnjakom pomiješanim s maslinovim uljem. Nasjeckajte rajčicu na kockice, posolite je i popaprite te posložite na premazan kruh.
  3. Kozicama očistite repove od ljuske. Osušite ih papirom i pecite dvije, tri minute na roštilj-tavi koju ste premazali s nekoliko kapi maslinova ulja.
  4. Stavite na svaki komad kruha te pospite bosiljkom, sjeckanim peršinom i crnim maslinama.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr