gastro postao
Jednostavno jelo za vrhunski gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 89
Potrebno vam je
- 200 g poriluk (cijeli)
- 300 g šparoge, divlje
- 8 g repovi kozica
- 4 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limun
- 1 žlica peršin, list
Priprema
- Srednje velik lonac napunite vodom, pustite da zakipi pa kuhajte poriluk i šparoge minutu. Ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
- Stavite šparoge i poriluk na pladanj s kozicama. Poškropite dvjema žlicama ulja te začinite paprom i solju.
- Jako zagrijte grill-tavu pa pržite povrće i kozice pet minuta, uz često okretanje kako bi ravnomjerno uhvatili boju. U međuvremenu ulijte preostalo ulje u zdjelicu, istisnite sok polovice limuna, dodajte peršin, malo soli i papra. Promiješajte.
- Kad se povrće i kozice ispeku, stavite ih na veliki pladanj za posluživanje i poškropite preljevom.
Jednostavno jelo za vrhunski gastronomski užitak
Izvor Skuhatćute