Recepti 13. listopada 2014.

Pečene kozice s mladim porilukom i šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo za vrhunski gastronomski užitak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 89

Potrebno vam je

  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 300 g šparoge, divlje
  • 8 g repovi kozica
  • 4 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limun
  • 1 žlica peršin, list

Priprema

  1. Srednje velik lonac napunite vodom, pustite da zakipi pa kuhajte poriluk i šparoge minutu. Ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
  2. Stavite šparoge i poriluk na pladanj s kozicama. Poškropite dvjema žlicama ulja te začinite paprom i solju.
  3. Jako zagrijte grill-tavu pa pržite povrće i kozice pet minuta, uz često okretanje kako bi ravnomjerno uhvatili boju. U međuvremenu ulijte preostalo ulje u zdjelicu, istisnite sok polovice limuna, dodajte peršin, malo soli i papra. Promiješajte.
  4. Kad se povrće i kozice ispeku, stavite ih na veliki pladanj za posluživanje i poškropite preljevom.

Jednostavno jelo za vrhunski gastronomski užitak

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.