gastro postao
Inćuni su idealni za brza jela, a možete ih koristiti i da pojačate paštete od tune ili mladog sira
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 307
Potrebno vam je
- 8 kriška kruh miješani (pšen. + raž.,puno zrno )
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 režanj češnjak
- bosiljak, vezica
- sol
- 8 kom inćun, konzervirani
Priprema
- Bilo bi sjajno kada biste imali domaći kruh koji možete narezati na kose ploške i kratko ga prepeći kako biste dobili podloge za bruschette. Po želji ih možete premazati režnjem češnjaka, no svakako ih pokapajte maslinovim uljem.
- Odaberite mesnate rajčice, operite ih te im ogulite kožicu. Možete ih kratko umočiti u vrelu vodu, na minutu ili dvije. Nakon toga će se lakše guliti.
- Narežite ih na kockice. Češnjak protisnite i zagrijete na mlakom maslinovu ulju kako bi ga aromatizirao.
- Dodajte nasjeckane rajčice i narežite sitno svježi bosiljak. Kratko zapecite na jakoj vatri.
- Topli umak od rajčica složite na prepečeni kruh. Inćune izvadite iz ulja, ocijedite te složite preko rajčica.
kruh
rajčice
prepečeni kruh
recept
slani inćuni
sendvič
zalogajčić
bruscette
hladna priprema
niskokaloricna prehrana
Mediteranske zemlje
predjelo
prilog
finger food
ručak
večera
prženje