gastro postao
Mediteranska kuhinja ne bi bila to što jest bez bruschetta, a isto vrijedi i za kozice
Bruschetti su mnogima najpoželjniji u nekom mediteranskom izdanju u kombinaciji s maslinovim uljem, kozicama, maslinama, bosiljkom, rajčicom..., a uz čašu crnog vina – zagboravit ćete na zimu i hladnoću
Savršeno jelo koje se lako priprema! Uklapa se u sve kombinacije bilo da je riječ o večeri, predjelu ili laganoj grickalici.
Potrebno vam je:
- 1 francuski kruh
- maslac
- 8 većih kozica
- 3 režanja češnjaka
- 10 crnih malina
- 4 rajčice
- bosiljak
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- peršin
Priprema:
- Narežite kruh na ploške pa prelijte mješavinom maslaca i maslinova ulja te prepržite kratko u tosteru ili pećnici.
- Premažite svaku krišku zgnječenim češnjakom pomiješanim s maslinovim uljem. Nasjeckajte rajčicu na kockice, posolite je i popaprite te posložite na premazan kruh.
- Kozicama očistite repove od ljuske. Osušite ih papirom i pecite dvije, tri minute na roštilj-tavi koju ste premazali s nekoliko kapi maslinova ulja.
- Stavite na svaki komad kruha te pospite bosiljkom, sjeckanim peršinom i crnim maslinama.
Dobar tek!