Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama

Shutterstock
Ništa nam nije draže od ovakvih slasnih obroka koji su gotovi u tren oka...
Vidi originalni članak

Ako si ovaj produženi vikend trebala provesti na moru, a planovi su otkazani, miris mora u svoj dom unesi ručkom. Za 20-ak minuta pripremi ručak za četiri osobe, bez puno truda i bez stresa. 

Preporučujemo korištenje svježih kozica, ali svjesni smo situacije pa će poslužiti i smrznute. Kad je u pitanju tjestenina, biraj između špageta, linguina ili pak tagliatella. Dobar tek!

 

Za večeru Dobar tek uz klasičnu tjesteninu sa sirom

 

Sastojci (za četiri osobe):

  • 300 g tjestenine 
  • Sol i papar 
  • 5 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 
  • 1 češanj češnjaka 
  • 150 g špinata 
  • 400 g sirovih kozica, očišćenih 
  • 50 grama nasjeckanog peršina 
  • Naribana korica limuna 
  • 100 g narezanih cherry rajčica

Priprema:

  1. U velikom loncu skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama proizvođača. 
  2. U međuvremenu u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrij ulje i prži češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodaj svježi špinat i prži još dvije minute. Dodaj kozice i peršin pa začini paprom i soli. Dobro promiješaj pa prži još dvije minute.
  3. Kada je tjestenina skuhana, ocijedi ju i dodaj u tavu pa smanji vatru. Potom dodaj limunovu koricu i rajčice te dobro izmiješaj. Nakon dvije minute jelo je spremno za posluživanje. 

 

Mama, ja sam gladan Brzinska tjestenina s kremom od špinata

 

Posjeti Gastro.hr