gastro postao
Ništa nam nije draže od ovakvih slasnih obroka koji su gotovi u tren oka...
Ako si ovaj produženi vikend trebala provesti na moru, a planovi su otkazani, miris mora u svoj dom unesi ručkom. Za 20-ak minuta pripremi ručak za četiri osobe, bez puno truda i bez stresa.
Preporučujemo korištenje svježih kozica, ali svjesni smo situacije pa će poslužiti i smrznute. Kad je u pitanju tjestenina, biraj između špageta, linguina ili pak tagliatella. Dobar tek!
Sastojci (za četiri osobe):
- 300 g tjestenine
- Sol i papar
- 5 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 150 g špinata
- 400 g sirovih kozica, očišćenih
- 50 grama nasjeckanog peršina
- Naribana korica limuna
- 100 g narezanih cherry rajčica
Priprema:
- U velikom loncu skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama proizvođača.
- U međuvremenu u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrij ulje i prži češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodaj svježi špinat i prži još dvije minute. Dodaj kozice i peršin pa začini paprom i soli. Dobro promiješaj pa prži još dvije minute.
- Kada je tjestenina skuhana, ocijedi ju i dodaj u tavu pa smanji vatru. Potom dodaj limunovu koricu i rajčice te dobro izmiješaj. Nakon dvije minute jelo je spremno za posluživanje.