Recepti 02. svibnja 2020.

Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa nam nije draže od ovakvih slasnih obroka koji su gotovi u tren oka...

Ako si ovaj produženi vikend trebala provesti na moru, a planovi su otkazani, miris mora u svoj dom unesi ručkom. Za 20-ak minuta pripremi ručak za četiri osobe, bez puno truda i bez stresa. 

Preporučujemo korištenje svježih kozica, ali svjesni smo situacije pa će poslužiti i smrznute. Kad je u pitanju tjestenina, biraj između špageta, linguina ili pak tagliatella. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Dobar tek uz klasičnu tjesteninu sa sirom Recepti

 

Sastojci (za četiri osobe):

  • 300 g tjestenine 
  • Sol i papar 
  • 5 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 
  • 1 češanj češnjaka 
  • 150 g špinata 
  • 400 g sirovih kozica, očišćenih 
  • 50 grama nasjeckanog peršina 
  • Naribana korica limuna 
  • 100 g narezanih cherry rajčica

Priprema:

  1. U velikom loncu skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama proizvođača. 
  2. U međuvremenu u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrij ulje i prži češnjak dok ne dobije zlatnu boju. Dodaj svježi špinat i prži još dvije minute. Dodaj kozice i peršin pa začini paprom i soli. Dobro promiješaj pa prži još dvije minute.
  3. Kada je tjestenina skuhana, ocijedi ju i dodaj u tavu pa smanji vatru. Potom dodaj limunovu koricu i rajčice te dobro izmiješaj. Nakon dvije minute jelo je spremno za posluživanje. 

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kremom od špinata Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.