Špinat je valjda jedino zelenje koje niti jedno dijete neće odbiti. Zato su kod mene kreme od kelja, brokule, blitve pa čak i raštike ili graška vrlo često bile na tanjuru. A sve po uzoru na sjeckani špinat iz djetinjstva.
Umjesto mesa, divno paše uz kuhanu palentu s maslacem i sirom ili uz tjesteninu, a isto tako ga možete umiješati u rižoto koji ste napravili bazično, od luka i temeljca. Samo pred kraj umiješate nekoliko žlica ove divne kreme i posipate parmezanom.
Isprobajte i javite kako vam se sviđa… Dijete je pojelo dva tanjura.
Druge recepte potraži na blogu Mama, ja sam gladan te pratećim Facebook i Instagram profilima.
Sastojci:
- 400-500 g svježih listova špinata
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica brašna
- oko 1,5 dl mlijeka
- 1/2 šalice za kavu ribanog parmezana
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- komadić maslaca
- 300-400 g integralne tjestenine
- voda od kuhanja tjestenine
Priprema:
- Špinat očistite, operite i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 3-4 minute, tek toliko da malo omekša.
- Procijedite ga (sačuvajte vodu) pa nasjeckajte u multipraktiku sasvim sitno.
- U tavi na malo maslinovog ulja popržite vrlo kratko jednu žličicu brašna i usitnjeni češnjak.
- Dodajte špinat, mao vode od kuhanja špinata, sol i papar, neka se još minutu kuha.
- Dodajte malo mlijeka da dobijete glatku kremu.
- Umiješajte parmezan i komadić maslaca.
- Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Pred kraj kuhanja odvojite nekoliko žlica škrobne vode i dodajte u špinat za dodatnu kremoznost umaka.
- Procijedite tjesteninu i umiješajte ju u umak. Po želji dodajte još maslinovog ulja.
Dobar tek!