Gastrolovka Nasja već dugi niz godina na blogu Mama, ja sam gladan objavljuje recepte za ukusna, praktična, zdrava i uglavnom tradicionalna jela. Ovog je puta inspiraciju ipak pronašla u Meksiku i pripremila fajitas, no u recept je ukomponirala i jedan jesenski klasik - hokaido tikvu.
Uz upute za pripremu ovog meksičkog specijaliteta, Nasja ti donosi i savjete za pripremu domaćih tortilja. Svakako isprobaj!
Druge recepte Gastrolovke i Gastro zvijezde Nasje potražite na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu.
Sastojci za tortilje:
Za 8-9 manjih tortilja
- 250 g glatkog brašna
- 125 ml vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- malo soli
Priprema za tortilje:
- Sve sastojke pomiješajte i umijesite rukama glatko tijesto.
- Podijelite ga na 8-9 komada i dlanovima oblikujte kuglice.
- Svaku razvaljajte u krug, sasvim tanko i stavite je peći na vruću tavu bez ulja.
- Pecite sa svake strane 20-ak sekundi. Tortilje moraju ostati savitljive, ako pretjerate s pečenjem dobit ćete tijesto tvrdo poput krekera.
Sastojci za fajitas:
- 1 kg pilećeg filea
- 2 ljubičasta luka
- 2 crvene paprike
- 1 zelena paprika
- 1/2 manje hokaido tikve
- 1 avokado
- sol, papar, crvena paprika u prahu, chili po želji
- 1 limun
Priprema:
-
Meso narezati na manje komade.
- Povrće oprati i narezati na komade.
- Meso začiniti i preliti maslinovim uljem pa pustiti da se marinira oko pola sata.
- Povrće začiniti.
- Sve staviti na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Sve promiješati i peći oko 30 min na 20 C u zagrijanoj pećnici.
- Kada je pečeno, dodajte kriške limuna i narezani avokado.
- Po želji možete servirati i vrhnje s dodatkom češnjaka ili ribani sir.
- Pladanj stavite na stol. Neka svatko puni svoju tortilju.
Ako još nisi glasuj za svog favorita i sudjeluj u izboru za Gastro zvijezdu!
Ako još nisi glasuj za svog favorita i sudjeluj u izboru za Gastro zvijezdu!