Kolumne Gastrolovci 28. listopada 2019.

Fajitas s izvanrednim domaćim tortiljama i piletinom

foto: Nasja Duplančić
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošlogodišnja Gastro zvijezda, kreativka Nasja Duplančić, pripremila je odličan recept za sezonske fajitas...

Gastrolovka Nasja već dugi niz godina na blogu Mama, ja sam gladan objavljuje recepte za ukusna, praktična, zdrava i uglavnom tradicionalna jela. Ovog je puta inspiraciju ipak pronašla u Meksiku i pripremila fajitas, no u recept je ukomponirala i jedan jesenski klasik - hokaido tikvu.

Uz upute za pripremu ovog meksičkog specijaliteta, Nasja ti donosi i savjete za pripremu domaćih tortilja. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Danas za ručak: Mesne polpete u brzom i finom umaku Kolumne

 

Druge recepte Gastrolovke i Gastro zvijezde Nasje potražite na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu. 

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Sastojci za tortilje:

Za 8-9 manjih tortilja

  • 250 g glatkog brašna
  • 125 ml vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • malo soli

Priprema za tortilje:

  1. Sve sastojke pomiješajte i umijesite rukama glatko tijesto.
  2. Podijelite ga na 8-9 komada i dlanovima oblikujte kuglice.
  3. Svaku razvaljajte u krug, sasvim tanko i stavite je peći na vruću tavu bez ulja.
  4. Pecite sa svake strane 20-ak sekundi. Tortilje moraju ostati savitljive, ako pretjerate s pečenjem dobit ćete tijesto tvrdo poput krekera.

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Sastojci za fajitas:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 2 ljubičasta luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 manje hokaido tikve
  • 1 avokado
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, chili po želji
  • 1 limun

Priprema:

  1. Meso narezati na manje komade.

  2. Povrće oprati i narezati na komade.
  3. Meso začiniti i preliti maslinovim uljem pa pustiti da se marinira oko pola sata.
  4. Povrće začiniti.
  5. Sve staviti na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Sve promiješati i peći oko 30 min na 20 C u zagrijanoj pećnici.
  6. Kada je pečeno, dodajte kriške limuna i narezani avokado.
  7. Po želji možete servirati i vrhnje s dodatkom češnjaka ili ribani sir.
  8. Pladanj stavite na stol. Neka svatko puni svoju tortilju.

Ako još nisi glasuj za svog favorita i sudjeluj u izboru za Gastro zvijezdu!

Dalmatinska pašticada s domaćim njokima Možda vas zanima... Dalmatinska pašticada s domaćim njokima - klasik koji se obožava! Kolumne

 

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Ako još nisi glasuj za svog favorita i sudjeluj u izboru za Gastro zvijezdu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.