Brzinske kocke s komadićima tamne čokolade

Stockfood
Priprema dobrog deserta ne mora biti ni komplicirana ni dugotrajna.
Vidi originalni članak

U receptu za kocke s komadićima čokolade nećeš naići na skupe i nepristupačne sastojke, neće ti trebati nikakvi skupi kućanski aparati niti ćeš se kasnije boriti s hrpom prljavog posuđa. 

Zapravo moraš kratko izmiksati maslac i jaja, nasjeckati čokoladu ili si proces maksimalno skratiti upotrebom čokoladnih kapljica. Većinu posla zapravo odrađuje pećnica - i to nam je uvijek drago čuti. Dobar tek!

 

kako reći ne? Brownies s Nutellom za najveće sladokusce

 

Sastojci:

  • 6 žlica bijelog šećera
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 g maslaca
  • 1 veliko jaje
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 200 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) premaži obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu svjetlije boje pa dodaj ekstrakt vanilije i jedno po jedno jaje. 
  3. Dobro izmiksaj, a potom ubaci smjesu brašna, kukuruznog škroba, sode i soli. Pažljivo promiješaj drvenom žlicom.
  4. Na kraju dodaj kapljice ili nasjeckanu čokoladu pa smjesu prebaci u pripremljenu posudu. Zagladi i peci 20-25 minuta u zagrijanoj pećnici.
  5. Provjeri čačkalicom je li kolač pečen pa ga izvadi i pusti da se ohladi prije rezanja.

Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Imaš zrele banane? Za doručak napravi brownieje

Posjeti Gastro.hr