gastro postao
Priprema dobrog deserta ne mora biti ni komplicirana ni dugotrajna.
U receptu za kocke s komadićima čokolade nećeš naići na skupe i nepristupačne sastojke, neće ti trebati nikakvi skupi kućanski aparati niti ćeš se kasnije boriti s hrpom prljavog posuđa.
Zapravo moraš kratko izmiksati maslac i jaja, nasjeckati čokoladu ili si proces maksimalno skratiti upotrebom čokoladnih kapljica. Većinu posla zapravo odrađuje pećnica - i to nam je uvijek drago čuti. Dobar tek!
Sastojci:
- 6 žlica bijelog šećera
- 6 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 150 g glatkog brašna
- 1 žličica kukuruznog škroba
- ½ žličice sode
- ½ žličice soli
- 200 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) premaži obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu svjetlije boje pa dodaj ekstrakt vanilije i jedno po jedno jaje.
- Dobro izmiksaj, a potom ubaci smjesu brašna, kukuruznog škroba, sode i soli. Pažljivo promiješaj drvenom žlicom.
- Na kraju dodaj kapljice ili nasjeckanu čokoladu pa smjesu prebaci u pripremljenu posudu. Zagladi i peci 20-25 minuta u zagrijanoj pećnici.
- Provjeri čačkalicom je li kolač pečen pa ga izvadi i pusti da se ohladi prije rezanja.
Dobar tek!