Brzinski kolač s borovnicama i limunom za slađi kraj dana

Adam Bartoszewicz/Unsplash Kolač s borovnicama
Ovaj ukusan brzinski kolač s borovnicama popravit će svaki, pa i najgori dan!
Vidi originalni članak

Kruh s borovnica odlična je slastica za radni tjedan jer ćeš potrošiti samo desetak minuta na pripremu. Ostatak će posla odraditi pećnica, a za to vrijeme možeš odmoriti i popiti šalicu kave.

Ako ga ne planiraš pojesti odmah, stavi ga u posudu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku tri dana. Naravno, možeš ga i zamrznuti te izvaditi po potrebi u roku od tri mjeseca. 

 

LA VIE SHOBAINE Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja

 

Brzinski kolač s borovnicama i limunom 

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja (veličina L)
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 ml limunovog soka
  • korica limuna
  • 220 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 100 g borovnica

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodaj jedno po jedno jaje.
  3. Umiješaj kiselo vrhnje, limunov sok i koricu, a na kraju i prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i sodom pa još kratko miksaj. 
  4. Borovnice umiješaj u brašno pa ih dodaj u smjesu i prelij je u kalup.
  5. Peci 50-60 minuta, a potom ga izvadi i pusti da se hladi u kalupu. Nakon desetak minuta kolač izvadi iz kalupa i pričekaj da se do kraja ohladi prije rezanja. 

 

Pregacha Pečemo najdraži kolač iz djetinjstva - pitu sa sirom

 

 

Posjeti Gastro.hr