Brzinski ručak: Pileća prsa s vrhnjem i špinatom

Getty Images
Drago nam je što ste inspiraciju za današnji ručak potražili upravo kod nas. Za vas smo pripremili odličan recept za pileća prsa u umaku od vrhnja, cherry rajčica i špinata!
Vidi originalni članak

Ova pileća prsa definitivno spadaju u kategoriju comfort fooda, a prednost je i to što priprema traje otprilike pola sata.

Uz ovo će jelo dobro pristajati različite vrste tjestenine i riža. Po želji meso naknadno pokapajte s par kapi limunovog soka.

 

DOBAR TEK! Jednostavno i slasno: Piletina u marinadi od soja umaka i meda

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 žličica sušenog origana
  • 3 žlice maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 225 g cherry rajčica
  • 400 g mladog špinata
  • 120 ml vrhnja
  • 30 g naribanog parmezana
  • Sol, papar

 

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte pileća prsa, začinite ih i pecite ih dok ne poprime zlatnu boju, otprilike osam minuta. Odložite ih na tanjur.
  2. U istoj tavici potom rastopite maslac pa propirjajte nasjeckani češnjak. Ubacite cherry rajčice i začinite soli i paprom. Kad opna rajčice počne pucati dodajte špinat, promiješajte i pričekajte da listovi malo uvenu.
  3. Umiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan pa pričekajte da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se umak reducirao.
  4. Vratite pileća prsa u tavu i kuhajte još 5-6 minuta.

 

Stvarno dobar tek! Ručak za 5: Pohana piletina i zeleni pire od graška

 

Poslužite toplo!

Posjeti Gastro.hr