gastro postao
Možete biti maštoviti i bez puno truda, a dokaz je ova brzinska marinirana piletina.
Ovo je idealan recept za velike obiteljske ručkove jer priprema kratko traje i lako se kombinira s prilozima. Odlično će pristajati uz kuhano povrće, miješanu salatu, pire, kuhani krumpir i rižu.
Batke marinirajte večer ranije, stavite u hladnjak i jednostavno ubacite u pećnicu sat vremena prije posluživanja.
Sastojci:
- 1 – 1,5 kg bataka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica sezamovog ulja
- 5 žlica meda
- 50 ml soja sosa
- 3 nasjeckana režnja češnjaka
- 1 žličica nasjeckanog đumbira
- ¼ žličice papra
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- U dublju posudu poslažite piletinu. Pomiješajte sve preostale sastojke i prelijte ih preko bataka. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ubacite piletinu i pecite 40 – 50 minuta. Okrenite batke jednom tijekom pečenja.
- Pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.
Dobar tek!