Recepti 07. svibnja 2019.

Jednostavno i slasno: Piletina u marinadi od soja umaka i meda

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Možete biti maštoviti i bez puno truda, a dokaz je ova brzinska marinirana piletina.

Ovo je idealan recept za velike obiteljske ručkove jer priprema kratko traje i lako se kombinira s prilozima. Odlično će pristajati uz kuhano povrće, miješanu salatu, pire, kuhani krumpir i rižu.

Batke marinirajte večer ranije, stavite u hladnjak i jednostavno ubacite u pećnicu sat vremena prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Piletina Tagine - marokanski specijalitet s maslinama i limunom Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 – 1,5 kg bataka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 5 žlica meda
  • 50 ml soja sosa
  • 3 nasjeckana režnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog đumbira
  • ¼ žličice papra
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

 

Priprema:

  1. U dublju posudu poslažite piletinu. Pomiješajte sve preostale sastojke i prelijte ih preko bataka. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ubacite piletinu i pecite 40 – 50 minuta. Okrenite batke jednom tijekom pečenja.
  3. Pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

 

Alfredo piletina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.