Brzinski ručak: Tjestenina alla Genovese

Thinkstock
Za brzo kuhanje i polagan užitak u ovom talijanskom specijalitetu potrebni su vam špageti i pesto Genovese.
Vidi originalni članak

Pesto alla genovese je fin zeleni umak za tjesteninu u kojemu su uživali još stari Rimljani. Priprema se od svježih listića bosiljka koji mu daje prepoznatljivu boju i aromu. 

Pripremite sve namirnice, slijedite uputstva iz recepta i za nekoliko trenutaka miris Mediterana osvojit će vašu kuhinju.

 

za 20 minuta Brzinska tjestenina s pancetom i umakom od rajčice

 

Savršen riblji petak Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem

 

Potrebno vam je:

  • 400 g špageta
  • 140 g listova bosiljka
  • 4-5 režnjava češnjaka
  • 1 mala žlica soli
  • 4 žlice parmezana
  • 100 grama pinjola
  • 6 žlica pecorino sira
  • 10 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. U mužaru tučkom zdrobite bosiljak, peršin, češnjak, pinjole i sol.
  2. Dodajte parmezan i ribani Pecorino (tvrdi ovčji sir) sir. Dobro izmiješajte. Dodajte 1 žlicu ulja i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Možete upotrebiti i električni mikser.
  3. Špagete skuhajte u slanoj vodi, prema uputi na omotu. Ocijedite i stavite u prethodno zagrijanu zdjelu.
  4. Izmiješajte špagete s umakom i odmah poslužite.
  5. Pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr