gastro postao
Jednostavan, aromatičan i lagan ručak stvoren je za riblji petak!
Lagan riblji ručak dobit ćete spajanjem nježnjog oslića i fine domaće tjestenine. Začinite omiljenim začinima i za manje od pola sata uživajte u raskošnom tanjuru zbilja ukusne tjestenine.
Oslić najprije pecite u komadu, a kada ga dodajete tjestenini, usitnite ga pomoću vilice. Promiješajte kako bi se svi okusi proželi upravo savršeno, dodajte parmezan i to je to. Bolji riblji petak ne možemo ni zamisliti!
Potrebno vam je:
- 400 g tjestenine
- 2 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica limunove korice
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice majčine dušice
- Oslić
- Parmezan
- 2 žlice maslaca
- Pinjoli
- Rukola
Priprema:
- U veći lonac stavite vodu i posolite. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite.
- U tavi zagrijte ulje. Dodajte limunovu koricu, češnjak i majčinu dušicu.
- Pirjajte 3-4 minute, izvadite sastojke i čuvajte na toplom.
- U istu tavu dodajte maslac i oslić te kratko popecite sa svih strana.
- Izvadite ribu iz tave i stavite sa strane.
- U tavu stavite tjesteninu i dodajte joj malo vode od kuhanja. Dobro pomiješajte, pa dodatno začinite po želji.
- Oslić vratite na tavu.
- Pospite parmezanom, dodajte pinjole i rukolu, pa poslužite toplo.
Dobar tek!