gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavan, aromatičan i lagan ručak stvoren je za riblji petak!
                                
                                
                                    
                                
                                Lagan riblji ručak dobit ćete spajanjem nježnjog oslića i fine domaće tjestenine. Začinite omiljenim začinima i za manje od pola sata uživajte u raskošnom tanjuru zbilja ukusne tjestenine.
Oslić najprije pecite u komadu, a kada ga dodajete tjestenini, usitnite ga pomoću vilice. Promiješajte kako bi se svi okusi proželi upravo savršeno, dodajte parmezan i to je to. Bolji riblji petak ne možemo ni zamisliti!
Potrebno vam je:
- 400 g tjestenine
 - 2 žlica maslinovog ulja
 - 1 žlica limunove korice
 - 1 režanj češnjaka
 - 2 žlice majčine dušice
 - Oslić
 - Parmezan
 - 2 žlice maslaca
 - Pinjoli
 - Rukola
 
Priprema:
- U veći lonac stavite vodu i posolite. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite.
 - U tavi zagrijte ulje. Dodajte limunovu koricu, češnjak i majčinu dušicu.
 - Pirjajte 3-4 minute, izvadite sastojke i čuvajte na toplom.
 - U istu tavu dodajte maslac i oslić te kratko popecite sa svih strana.
 - Izvadite ribu iz tave i stavite sa strane.
 - U tavu stavite tjesteninu i dodajte joj malo vode od kuhanja. Dobro pomiješajte, pa dodatno začinite po želji.
 - Oslić vratite na tavu.
 - Pospite parmezanom, dodajte pinjole i rukolu, pa poslužite toplo.
 
Dobar tek!