Recepti 06. travnja 2018.

Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan, aromatičan i lagan ručak stvoren je za riblji petak!

Lagan riblji ručak dobit ćete spajanjem nježnjog oslića i fine domaće tjestenine. Začinite omiljenim začinima i za manje od pola sata uživajte u raskošnom tanjuru zbilja ukusne tjestenine.

 

Možda vas zanima... Genijalna domaća tjestenina sa začinskim biljem Špajza

 

Oslić najprije pecite u komadu, a kada ga dodajete tjestenini, usitnite ga pomoću vilice. Promiješajte kako bi se svi okusi proželi upravo savršeno, dodajte parmezan i to je to. Bolji riblji petak ne možemo ni zamisliti!

 

Možda vas zanima... Crvena tjestenina od avokada i pistacija Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 400 g tjestenine
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica limunove korice
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice majčine dušice
  • Oslić
  • Parmezan
  • 2 žlice maslaca
  • Pinjoli
  • Rukola

Priprema:

  1. U veći lonac stavite vodu i posolite. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite.
  2. U tavi zagrijte ulje. Dodajte limunovu koricu, češnjak i majčinu dušicu.
  3. Pirjajte 3-4 minute, izvadite sastojke i čuvajte na toplom.
  4. U istu tavu dodajte maslac i oslić te kratko popecite sa svih strana.
  5. Izvadite ribu iz tave i stavite sa strane. 
  6. U tavu stavite tjesteninu i dodajte joj malo vode od kuhanja. Dobro pomiješajte, pa dodatno začinite po želji.
  7. Oslić vratite na tavu.
  8. Pospite parmezanom, dodajte pinjole i rukolu, pa poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.