Kolumne 20. ožujka 2018.

Crvena tjestenina od avokada i pistacija

foto: YumYum Paradise
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavaš tjesteninu, a dosadili su ti uvijek isti načini pripreme? Pravo je vrijeme da probaš brz, jednostavan, a ujedno i drugačiji recept koji će dati posve novu dimenziju tvom omiljenom obroku.

Samo čekam dan kada će se moje ime početi upotrebljavati kao mjerna jedinica za neumjerenost u tjestenini. Još ako je i avokado u igri - dobitna kombinacija!

Volim ovaj recept zato što je idealan kada ti obaveze ne ostavljaju više od 15 minuta za pripremu ručka, a opet želiš pojesti nešto hranjivo i zdravo. Kvaliteta jela koja radiš s avokadom ovisi, naravno, o kvaliteti samog avokada. Prema mom dosadašnjem iskustvu najbolje je birati onaj okruglog, a ne kruškolikog oblika, zato što je bogatiji okusom.

Također, važno je imati na umu da avokado kojeg ćeš koristiti za namaze i umake mora biti što zreliji, a ako ćeš ga jesti sirovog, na primjer na tostu, onda je poželjno da bude tvrđi. Sada kad smo završili s lekcijom o avokadu vrijeme je za pripremu!

Za više recepata pronađi nas na Instagram profilu i blogu.

 

 | Author: YumYum Paradise foto: YumYum Paradise

Sastojci:

  • 1/2 slatkog luka (sitno nasjeckanog)
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 2 žličice svježeg bosiljka
  • 1 tetrapak pasiranih rajčica
  • prstohvat soli i papra
  • 2 zrela avokada (oguljena i narezana)
  • 130g integralnih špageta
  • par komada pistachia

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.
  2. Izmiksaj sve sastojke u blenderu do glatke teksture.
  3. Umak ugrij na štednjaku i prelij preko tjestenine.
  4. Posluži uz kriške avokada i nasjeckanog pistachia.

P.S. Umak možeš poslužiti i hladan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.