Samo čekam dan kada će se moje ime početi upotrebljavati kao mjerna jedinica za neumjerenost u tjestenini. Još ako je i avokado u igri - dobitna kombinacija!
Volim ovaj recept zato što je idealan kada ti obaveze ne ostavljaju više od 15 minuta za pripremu ručka, a opet želiš pojesti nešto hranjivo i zdravo. Kvaliteta jela koja radiš s avokadom ovisi, naravno, o kvaliteti samog avokada. Prema mom dosadašnjem iskustvu najbolje je birati onaj okruglog, a ne kruškolikog oblika, zato što je bogatiji okusom.
Također, važno je imati na umu da avokado kojeg ćeš koristiti za namaze i umake mora biti što zreliji, a ako ćeš ga jesti sirovog, na primjer na tostu, onda je poželjno da bude tvrđi. Sada kad smo završili s lekcijom o avokadu vrijeme je za pripremu!
Za više recepata pronađi nas na Instagram profilu i blogu.
Sastojci:
- 1/2 slatkog luka (sitno nasjeckanog)
- 2 češnja češnjaka (protisnutog)
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 2 žličice svježeg bosiljka
- 1 tetrapak pasiranih rajčica
- prstohvat soli i papra
- 2 zrela avokada (oguljena i narezana)
- 130g integralnih špageta
- par komada pistachia
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.
- Izmiksaj sve sastojke u blenderu do glatke teksture.
- Umak ugrij na štednjaku i prelij preko tjestenine.
- Posluži uz kriške avokada i nasjeckanog pistachia.
P.S. Umak možeš poslužiti i hladan!