Špajza 14. prosinca 2017.

Genijalna domaća tjestenina sa začinskim biljem

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronalazite li se u onoj slavnoj rečenici Federica Fellinija kako je život kombinacija magije i tjestenine, tada će vas ova sjajna ideja zasigurno oduševiti.

Naime, ako je priprema domaće, svježe tjestenine nešto što vas iznimno veseli, donosimo vam sjajnu ideju kako tu istu pripremu možete odvesti na jednu posve novu razinu - dodajte joj svježe začinsko bilje. Ne mislimo pritom na bojanje tjestenine pastom od začinskog bilja, već na laminiranje svježim listovima bosiljka, peršina, korijandra ili vlasca.

 

Možda vas zanima... Domaća tjestenina na četiri jednostavna načina Špajza

 

Laminiranje je postupak presavijanja tijesta, a može se primijeniti kod pripreme svježe tjestenine ili pak kroasana. Osim jednostavnije verzije koja uključuje bazične sastojke poput brašna, jaja, soli i vode, tijesto za domaću tjesteninu možete laminirati i na puno ljepši način, dodajući joj listove začinskog bilja.

 

domaca tjestenina naslovna 2.jpg Možda vas zanima... Domaća tjestenina u tri boje None

 

Pronašli smo video koji na super jednostavan način prikazuje čitav postupak pripreme takvog tijesta. Sve što trebate jest zamijesiti tijesto, provući ga kroz mašinicu za tjesteninu dok ne dobijete tanke, gotovo prozirne komade, a zatim na jedan komad tijesta položiti omiljeno začinsko bilje. Preklopite ga drugim dijelom, zalijepite vodom, pa još jednom provucite kroz mašinicu za tjesteninu.

Od takve tjestenine možete raditi raviole, pripremiti lazanje ili je rezati na manje ili veće oblike te poslužiti uz omiljeni umak. 

 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne

 

Postupak izrade pogledajte u videu u nastavku.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.