gastro postao
Za brzo kuhanje i polagan užitak u ovom talijanskom specijalitetu potrebni su vam špageti i pesto Genovese.
Pesto alla genovese je fin zeleni umak za tjesteninu u kojemu su uživali još stari Rimljani. Priprema se od svježih listića bosiljka koji mu daje prepoznatljivu boju i aromu.
Pripremite sve namirnice, slijedite uputstva iz recepta i za nekoliko trenutaka miris Mediterana osvojit će vašu kuhinju.
Potrebno vam je:
- 400 g špageta
- 140 g listova bosiljka
- 4-5 režnjava češnjaka
- 1 mala žlica soli
- 4 žlice parmezana
- 100 grama pinjola
- 6 žlica pecorino sira
- 10 žlica maslinovog ulja
Priprema:
- Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. U mužaru tučkom zdrobite bosiljak, peršin, češnjak, pinjole i sol.
- Dodajte parmezan i ribani Pecorino (tvrdi ovčji sir) sir. Dobro izmiješajte. Dodajte 1 žlicu ulja i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Možete upotrebiti i električni mikser.
- Špagete skuhajte u slanoj vodi, prema uputi na omotu. Ocijedite i stavite u prethodno zagrijanu zdjelu.
- Izmiješajte špagete s umakom i odmah poslužite.
- Pospite ribanim parmezanom.
Dobar tek!