Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom

Shutterstock Tjestenina s tunom i limunom
Hranjiv i zasitan ručak za sve koji su uvijek u žurbi!
Vidi originalni članak

Tuna iz konzerve rezervirana je za pripremu brzih i finih obroka. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna namirnica zasjat će u punom sjaju!

Priprema je uistinu jednostavna i oduzet će ti svega 15-ak minuta. Po želji, u recept možeš dodati masline i cherry rajčice ili pak rukolu. Svakako isprobaj!

 

Sendvič, salata, tjestenina... Konzerva tune i pet brzih recepta za svako doba dana

 

Tjestenina s tunom i limunom

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za podlijevanje
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 250 g konzerve tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ocijeđene
  • masline
  • naribana korica i sok 1 limuna
  • sol i papar

Postupak:

  1. Skuhaj tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.  
  2. Za to vrijeme zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi, dodaj češnjak i dinstaj ga minutu do dvije.
  3. Dodaj ocijeđenu tunu, a zatim i masline.
  4. Začini solju i paprom po ukusu te umiješaj sok i koricu limuna.
  5. Ocijedi tjesteninu i dodaj ju umaku od tune.
  6. Sve dobro pomiješaj i odmah posluži, prelij s malo maslinovog ulja i ukrasi maslinama.

 

praktičan odabir Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom

 

Posjeti Gastro.hr