Recepti 19. svibnja 2021.

Konzerva tune i pet brzih recepta za svako doba dana

Tjestenina s tunom i rajčicom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Riba je veoma zdrava i visokoproteinska namirnica koja je važna zbog omega-3 masnih kiselina. Jedan od popularnih izbora je tuna, a upravo je ona glavni sastojak sljedećih recepata...

Svježa ili konzervirana, tuna je omiljena riba mnogima. U ovom slučaju, mi ćemo ipak pričati o onoj konzerviranoj, koju je uvijek dobro imati u rezervi. Nije bitno tražiš li brzi ručak, laganu večeru ili slasni zalogaj za vrijeme gledanja filma ili čitanja knjige, ovi recepti odlično će ti poslužiti. Čak ako netko od tvoje obitelji nije velik ljubitelj tune ili ribe općenito, nakon ovih bi se recepata to moglo promijeniti.

Tuna sendvič

Savršeno hrskav sendvič s tunom, sirom i kukuruzom odlična je ideja za brzi ručak ili večeru. Ako pak želiš pojačati dozu zdravlja, razmisli o dodavanju avokada!

 

Možda vas zanima... Totalno drugačiji tuna sendvič za apsolutni jutarnji užitak Recepti

 

Salata od povrća i tune

Odlična salata za koju dressing čak ni nije potreban. Zbog bogatstva namirnica, okusa i tekstura za njenu pripremu bit će ti dovoljno samo maslinovo ulje.

 

Možda vas zanima... Salata od povrća i tune - podsjetnik na toplije dane Kolumne

 

Tuna tortilje gotove u 30 minuta

Kremaste tortilje s tunom i sirom uz zelenu salatu ili krumpiriće idealan su ručak, zdrav, fin i zasitan. No, najbolje od svega jest činjenica da su gotove u manje od 30 minuta.

 

Možda vas zanima... Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata Recepti

 

Složenac od tune i tjestenine

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s  tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.

 

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti

 

Tjestenina s tunom i rajčicom

Priprema ne zahtijeva paljenje pećnice, vrijeme provedeno kraj vatre je zanemarivo, a ne trebamo se boriti ni s hrpom prljavog posuđa. Uz sve to, riječ je o zaista cjenovno pristupačnom i ukusnom obroku. 

 

Možda vas zanima... Ljutkasta tjestenina s tunom i rajčicom Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.