gastro postao
Brzinska tjestenina s tunom može biti pravi gušt, osobito ako se odvažiš dodati čili papričicu i malo đumbira
Jelima poput tjestenine s tunom često pribjegavamo tijekom radnog tjedna, kada smo zauzeti poslovnim obavezama. Priprema ne zahtijeva paljenje pećnice, a ne trebamo se boriti ni s hrpom prljavog posuđa. Uz sve to, riječ je o zaista cjenovno pristupačnom i ukusnom obroku.
Sastojci u nastavku trebali bi biti dovoljni za četiri standardne porcije, ali, prema našem iskustvu, taman su za dvije gladne osobe. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 4 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- 1 mala čili papričica
- Komad đumbira veličine centimetra
- 450 g pasirane rajčice
- 400 g tune u ulju iz konzerve
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo vode od kuhanja.
- Na tavici zagrij maslinovo ulje pa lagano poprži dvije žlice nasjeckanog peršina, sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani i očišćeni čili i đumbir. Miješaj i pričekaj da sve omekša, a potom dodaj rajčicu i kuhaj još nekoliko minuta.
- Ocijedi tunu pa je umiješaj u umak. Isprobaj pa posoli i popapri po ukusu.
- Na kraju dodaj još nekoliko žlica vode od kuhanja i ubaci tjesteninu.
Serviraj odmah, uz preostali peršin i grubo mljeveni papar. Dobar tek!