Recepti 23. rujna 2021.

Ljutkasta tjestenina s tunom i rajčicom

SHUTTERSTOCK Tjestenina s rajčicama i tunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinska tjestenina s tunom može biti pravi gušt, osobito ako se odvažiš dodati čili papričicu i malo đumbira

Jelima poput tjestenine s tunom često pribjegavamo tijekom radnog tjedna, kada smo zauzeti poslovnim obavezama. Priprema ne zahtijeva paljenje pećnice, a ne trebamo se boriti ni s hrpom prljavog posuđa. Uz sve to, riječ je o zaista cjenovno pristupačnom i ukusnom obroku. 

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom Recepti

 

Sastojci u nastavku trebali bi biti dovoljni za četiri standardne porcije, ali, prema našem iskustvu, taman su za dvije gladne osobe. Dobar tek!

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mala čili papričica
  • Komad đumbira veličine centimetra
  • 450 g pasirane rajčice
  • 400 g tune u ulju iz konzerve
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo vode od kuhanja. 
  2. Na tavici zagrij maslinovo ulje pa lagano poprži dvije žlice nasjeckanog peršina, sitno nasjeckani češnjak, nasjeckani i očišćeni čili i đumbir. Miješaj i pričekaj da sve omekša, a potom dodaj rajčicu i kuhaj još nekoliko minuta. 
  3. Ocijedi tunu pa je umiješaj u umak. Isprobaj pa posoli i popapri po ukusu.
  4. Na kraju dodaj još nekoliko žlica vode od kuhanja i ubaci tjesteninu. 

Serviraj odmah, uz preostali peršin i grubo mljeveni papar. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kozicama i cherry rajčicama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.