gastro postao
Samo te 20-ak minuta dijeli od uživanja u kremastoj tjestenini sa špinatom i ricottom...
Brzina pripreme nam je jedan od glavnih kriterija pri biranju ručka ili večere tijekom radnog tjedna. Nerijetko se odlučujemo upravo za kremaste tjestenine čija nas priprema ne umara, a ujedno su i comfort food.
Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja.
Ako imaš graška, slobodno dodaj nekoliko žlica. Nikad dovoljno zelenila na tanjuru!
Sastojci:
- 150 g tjestenine
- 200 g svježeg špinata
- 50 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 120 g ricotte
- 1 žlica naribanog parmezana
- Muškatni oraščić
- Sol i papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedi je, ali sačuvaj čašu vode u kojoj se kuhala.
- Svježi špinat s malo vode kratko stavi na tavicu. Nakon minutu ga makni i pusti da se ohladi, a potom rukama ocijedi višak tekućine i grubo ga nasjeckaj.
- Otopi maslac u tavici, dodaj špinat i nasjeckani češnjak pa kuhaj na srednje jakoj vatri minutu do dvije. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješaj.
- Na kraju pažljivo umiješaj ricottu, posoli, popapri, naribaj muškatni oraščić i malo parmezana.
Posluži odmah!
VOLIŠ PAŠTU? Pripremili smo nekoliko recepata: