Recepti 09. ožujka 2020.

Današnji ručak: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Samo te 20-ak minuta dijeli od uživanja u kremastoj tjestenini sa špinatom i ricottom...

Brzina pripreme nam je jedan od glavnih kriterija pri biranju ručka ili večere tijekom radnog tjedna. Nerijetko se odlučujemo upravo za kremaste tjestenine čija nas priprema ne umara, a ujedno su i comfort food.

Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja. 

 

Možda vas zanima... Ne može brže: Tjestenina s povrćem iz pećnice Kolumne

 

Sastojci:

  • 150 g tjestenine
  • 200 g svježeg špinata
  • 50 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 120 g ricotte
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • Muškatni oraščić
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedi je, ali sačuvaj čašu vode u kojoj se kuhala.
  2. Svježi špinat s malo vode kratko stavi na tavicu. Nakon minutu ga makni i pusti da se ohladi, a potom rukama ocijedi višak tekućine i grubo ga nasjeckaj.
  3. Otopi maslac u tavici, dodaj špinat i nasjeckani češnjak pa kuhaj na srednje jakoj vatri minutu do dvije. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješaj.
  4. Na kraju pažljivo umiješaj ricottu, posoli, popapri, naribaj muškatni oraščić i malo parmezana.

Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Obrok gotov za 15 minuta: Tjestenina s pestom od brokule Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.