Špageti bolonjez toliko su popularno jelo - ukusno, slasno, može se lako podgrijati, vole ga i klinci i odrasli... No osim klasičnog recepta za bolonjez, donosimo ti i top 9 načina kako ga možeš unaprijediti. Bez brige, u pitanju su male izmjene koje neće narušiti ni izgled ni okus talijanskog klasika. Dobar tek!
Neodoljivi bolonjez
Top 9 savjeta za još bolji bolonjez umak
Za sve one koji stalno žele više i bolje, donosimo top 9 slasnih savjeta za pripremu (još boljeg) bolonjez umaka. Rezultat svega bit će savršeni umak koji možeš preliti preko svojih špageta, fettuccina ili tagliatella...
- Umjesto čiste mljevene govedine, za dodatnu slatkoću koristi mješavinu mljevene govedine i mljevene svinjetine, teletine ili piletine.
- Dodaj 100 g suhih šumskih gljiva, namočenih u toploj vodi jedan sat prije kuhanja i nasjeckanih. Zatim procijedi vodu i upotrijebi ju kao zamjenu za dio temeljca.
- Dodaj sitno nasjeckanu crvenu papriku ili pečeni patlidžan da povećaš dozu povrća. U zadnjoj minuti kuhanja možeš dodati i nasitno naribane tikvice.
- Dodaj 400 grama pileće jetrice, očišćene i nasjeckane, za dodatno bogatstvo okusa.
- Dodaj malo sojinog umaka.
- Razmisli i o dodavanju par klinčića.
- Pojačaj zelenilo klasičnim spojem bilja - peršina, kadulje, ružmarina i majčine dušice.
- Završi recept sa 2 žlice vrhnja ili mlijeka te dobro promiješaj kako bi se svi sastojci sjedinili.
Isprobaj i ove verzije bolonjeza: