Obožavamo klasični umak bolonjez, posebno kad se divno stopi s tjesteninom. A kako bi bio još slasniji donosimo 9 slasnih trikova
Špagetibolonjez toliko su popularno jelo - ukusno, slasno, može se lako podgrijati, vole ga i klinci i odrasli... No osim klasičnogrecepta za bolonjez, donosimo ti i top 9 načina kako ga možeš unaprijediti. Bez brige, u pitanju su male izmjene koje neće narušiti ni izgled ni okus talijanskog klasika. Dobar tek!
Zagrij ekstra djevičansko maslinovo ulje i maslac na tavi, dodaj luk, celer, mrkvu i pancetu te pirjaj na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša.
Dodaj meso i dobro ga prodinstaj.
Pojačaj vatru, dodaj vino i pusti da ispari.
Pire od rajčice razrijedi sa 100 ml temeljca te ga umiješaj u meso.
Smanji vatru, pokrij lonac poklopcem i kuhaj bolonjez na laganoj vatri minimalno 2 sata, s vremena na vrijeme miješajući i dodajući preostali temeljac kako se umak ne bi isušio.
Makni s vatre i posluži bolonjez uz svježe kuhane tagliatelle. No možeš koristiti i špagete.
Za sve one koji stalno žele više i bolje, donosimo top 9 slasnih savjeta za pripremu (još boljeg) bolonjez umaka. Rezultat svega bit će savršeni umak koji možeš preliti preko svojih špageta, fettuccina ili tagliatella...
Umjesto čiste mljevene govedine, za dodatnu slatkoću koristi mješavinu mljevene govedine i mljevene svinjetine, teletine ili piletine.
Dodaj 100 g suhih šumskih gljiva, namočenih u toploj vodi jedan sat prije kuhanja i nasjeckanih. Zatim procijedi vodu i upotrijebi ju kao zamjenu za dio temeljca.
Dodaj sitno nasjeckanucrvenu papriku ili pečeni patlidžan da povećaš dozu povrća. U zadnjoj minuti kuhanja možeš dodati i nasitno naribane tikvice.
Dodaj 400 grama pileće jetrice, očišćene i nasjeckane, za dodatno bogatstvo okusa.