Špajza 01. ožujka 2019.

Bolognese - od ostatka umaka do fantastičnih zalogaja

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhanje pravog bolognese umaka iziskuje vrijeme i pažnju čak i do nekoliko sati. Kvalitetni sastojci stvorit će najfiniji umak za tjesteninu, a nakon toga, iskoristiti ga možete i na ovih pet genijalnih načina.

Ostaci omiljenog umaka vrlo lako mogu postati novo, brzo, ali ukusno jelo. Jednostavne kombinacije pretvorite u one nezapamćeno dobre pa oduševite baš sve koji će ih isprobati.

 

bolognese glavna.jpg Možda vas zanima... Nezamjenjiv klasik: Umak bolognese Kolumne

 

Brze i slasne tortilje

Klasičnom bolognese umaku možete dodati grah i kukuruz iz konzerve, zagrijati, dodatno začiniti s malo čilija, pa sve zajedno ubaciti u tortilju. Dodajte i ribani topljivi sir, svježu zelenu salatu te sve zarolajte u slasnu tortilju. 

Koristite li kupovne tortilje, svakako ih najprije zagrijte na tavi, a kod rolanja će vam pomoći folija koja će tortilju držati zajedno. 

 

Možda vas zanima... Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Lazanje kao logičan izbor

Priprema lazanja nikada nije bila lakša. Zaboravite dugotrajnu pripremu, kada u hladnjaku imate ostatke bolognese umaka, cijela stvar postaje još malo lakša. Pripremite listove, u nekoliko minuta skuhajte bešamel, zagrijte pećnicu, pa posložite sve komponente u vatrostalnu posudu. Najteži dio bit će ribanje sira. Bolje ne može!

Na isti način možete pripremiti i još bržu verziju lazanja tako da umjesto listova za lazanje koristite do pola skuhanu tjesteninu, pa jednostavno sve pomiješate i ubacite u pećnicu na 20 minuta.

 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne

 

Lazanje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kad pire krumpir i bolognese postaju pita

Finu pastirsku pitu možete pripremiti i na brži način - od ostataka. Ostane li vam pire krumpira i bolognese umaka, svakako ih sačuvajte. Posebno skuhajte i grašak te drugo povrće po želji, pomiješajte ga s bolognese umakom, a zatim sve zajedno prebacite u vatrostalnu posudu. Krumpir pomiješajte s jajem i sirom po želji, rasporedite ga po mesu i pecite dok pita ne poprimi boju. Genijalno!

 

Možda vas zanima... Slasna verzija pastirske pite s purećim mesom Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Neuredni sendviči za veći užitak

Burgeri od mljevenog mesa zovu se još i Sloppy Joe, a ono što nas posebice oduševljava kod ovih divnih sendviča jest činjenica da u njih možete upakirati baš sve što vam padne na pamet. Odlično će se složiti s kiselim krastavcima i zelenom salatom, a nikako ne zaboravite ni dobru dozu topljivog sira koji će sendvič odvesti na neku novu, još slasniju razinu.

 

Možda vas zanima... Odličan Sloppy Joe po receptu Marthe Stewart Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Pizza kao idealno brzinsko rješenje

Sigurni smo da ste već čuli za pizzu bolognese pa nećemo previše duljiti. Zaboravite klasični nadjev od šunke i sira, na tijesto dodajte bolognese umak, pospite ga sirom, dodajte i koju čili papričicu pa sve zajedno ubacite u pećnicu i pustite da se tijesto ispeče. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... Hrskava pizza od jučer? Moguće je - evo kako! Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.