Tako sam naletjela na pastirsku pitu i odlučila je isprobati. Naravno, po svom. Slijedila sam samo neke osnovne upute. Moram priznati da nam je svima bila jako ukusna. Nešto malo drugačije od onog na što smo navikli, a opet s uobičajenim sastojcima.
Ukusan, sočan i zasitan ručak!
Sastojci:
- 500 g mljevenog purećeg ili miješanog mesa
- glavica crvenog luka
- malo češnjaka
- 1 mrkva
- po želji paprika
- grašak (odokativno, možete staviti više ili manje, ovisi koliko ga volite)
- začini po želji
Priprema:
- Izdinstajte meso na luku i češnjaku te nakon desetak minuta dodajte mrkvu i papriku nasjeckane na sitne kockice. Potom ubacite grašak i začine po želji te dinstajte oko 30 minuta.
- Dok se to dinsta, ako nemate pire krumpira otprije, stavite kuhati par krumpira i napravite pire.
- Smjesu s mesom prelijte u posudu za pečenje te po smjesi ravnomjerno i pažljivo rasporedite pire krumpir. Ja osobno preko pire krumpira prelijem još kiselo vrhnje i naribam sira da se lijepo sve zajedno zapeče.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta, izvadite i pospite peršinom.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!