Kolumne 22. rujna 2018.

Slasna verzija pastirske pite s purećim mesom

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Puno puta sam čula za ovu pitu, ali da budem iskrena, nikad nisam proučavala njene sastojke. Sve dok jednog dana nisam imala višak pire krumpira i nisam znala što s njim napraviti.

Tako sam naletjela na pastirsku pitu i odlučila je isprobati. Naravno, po svom. Slijedila sam samo neke osnovne upute. Moram priznati da nam je svima bila jako ukusna. Nešto malo drugačije od onog na što smo navikli, a opet s uobičajenim sastojcima.

Ukusan, sočan i zasitan ručak!

 

Možda vas zanima... Dok sezona još traje: Pita s tikvicama, rajčicom i sirom Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger


Sastojci:

  • 500 g mljevenog purećeg ili miješanog mesa
  • glavica crvenog luka
  • malo češnjaka
  • 1 mrkva
  • po želji paprika
  • grašak (odokativno, možete staviti više ili manje, ovisi koliko ga volite)
  • začini po želji

Priprema:

  1. Izdinstajte meso na luku i češnjaku te nakon desetak minuta dodajte mrkvu i papriku nasjeckane na sitne kockice. Potom ubacite grašak i začine po želji te dinstajte oko 30 minuta.
  2. Dok se to dinsta, ako nemate pire krumpira otprije, stavite kuhati par krumpira i napravite pire.
  3. Smjesu s mesom prelijte u posudu za pečenje te po smjesi ravnomjerno i pažljivo rasporedite pire krumpir. Ja osobno preko pire krumpira prelijem još kiselo vrhnje i naribam sira da se lijepo sve zajedno zapeče.
  4. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta, izvadite i pospite peršinom.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  


 

Možda vas zanima... Pravi gušt: Bogata deep dish pizza Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.