Recepti 10. siječnja 2019.

Nikad brži "bolognese" - novo izdanje omiljenog klasika

foto: Getty images (Pragma)
gastro postao gastro.24sata.hr
Uključite maštu, pa umjesto mesa iskoristite ono što pronađete u hladnjaku ili na polici, pripremite raskošan umak i uživajte u brzom, zasitnom i tako primamljivom tanjuru tjestenine.

Omiljeni bolognese pretvorili smo u vege poslasticu koja se priprema brzinski, a okusom gotovo da se i ne razlikuje od klasika. Meso zamijenite slanutkom, pa pripremite bogati umak od mrkve, celera, peršina, vina i rajčice.

 

Možda vas zanima... Prevarite nepce: Lažni bolognese bez mesa Kolumne

 

Želite li dodatno začiniti jelo, dodajte mu i malo čilija, a zatim sve poslužite u kombinaciji s omiljenim crnim vinom. 

 

Možda vas zanima... Morski bolognese od lignji i tajnog sastojka Recepti Bolognese Možda vas zanima... Napravite fenomenalan Bolognese umak prema uputama slavnog Gordona Ramsaya! Recepti

 | Author: Getty images (Pragma) foto: Getty images (Pragma)

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 manji komad korijena celera
  • 1 korijen peršina 
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 konzerva pelata
  • 50 ml vina
  • Origano, bosiljak, timijan
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte na sitno, a zatim luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Luku dodajte ostatak povrća.
  2. Ubacite i protisnuti češnjak.
  3. Dodajte vino, pa pustite da alkohol ispari.
  4. Dodajte pelate i slanutak, začinite začinskim biljem i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  5. Poslužite uz ribani sir.

Dobar tek!

 | Author: Getty images (Pragma) foto: Getty images (Pragma)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.