gastro postao
Uključite maštu, pa umjesto mesa iskoristite ono što pronađete u hladnjaku ili na polici, pripremite raskošan umak i uživajte u brzom, zasitnom i tako primamljivom tanjuru tjestenine.
Omiljeni bolognese pretvorili smo u vege poslasticu koja se priprema brzinski, a okusom gotovo da se i ne razlikuje od klasika. Meso zamijenite slanutkom, pa pripremite bogati umak od mrkve, celera, peršina, vina i rajčice.
Želite li dodatno začiniti jelo, dodajte mu i malo čilija, a zatim sve poslužite u kombinaciji s omiljenim crnim vinom.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 manji komad korijena celera
- 1 korijen peršina
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 1 konzerva slanutka
- 1 konzerva pelata
- 50 ml vina
- Origano, bosiljak, timijan
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte na sitno, a zatim luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Luku dodajte ostatak povrća.
- Ubacite i protisnuti češnjak.
- Dodajte vino, pa pustite da alkohol ispari.
- Dodajte pelate i slanutak, začinite začinskim biljem i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
- Poslužite uz ribani sir.
Dobar tek!