Recepti 04. veljače 2021.

Slasna tjestenina u umaku od rajčice s piletinom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina i tjestenina savršen su spoj, a ako im pridodaš rajčicu i puno mozzarelle, dobit ćeš pravu čaroliju okusa...

Sočna piletina u umaku od rajčice i mozzarelle zasitan je i ukusan ručak ili večera. Za pripremu ovog jela potrebno ti je nekoliko osnovnih namirnica, koje vrlo vjerojatno već imaš kod kuće.

Sve što trebaš napraviti jest ispeći piletinu, skuhati tjesteninu te napraviti umak od rajčice. Umak smo pripremili s lukom i češnjakom te ga začinili začinskim biljem - origanom ili bosiljkom. Ako nemaš  svježi bosiljak, umaku možeš dodati malo pesta od bosiljka ili suhog bosiljka.

Sastojci:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 300 g pilećih prsa (narezana na kockice)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 4 češnja češnjaka 
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 3-4 žličice pesta od bosiljka
  • 1 žličica origana
  • sol i papar
  • 200 g mozzarelle (narezane na komadiće)
  • 400 g tjestenine

 

Možda vas zanima... Slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U velikoj tavi zagrij dvije žlice ulja na srednje jakoj vatri.
  3. Začini piletinu, stavi ju na tavu i peci dok ne porumeni s obje strane. Izvadi ju iz tave i drži ju na toplom. 
  4. U tavu dodaj preostalo maslinovo ulje te ga zagrij. Dodaj luk i češnjak i pirjaj ih dok ne omekšaju. 
  5. Dodaj rajčicu, pesto od bosiljka, sušeni origano, sol i papar i miješaj dok se sastojci potpuno ne sjedine.
  6. Ostavi umak da zavrije, a potom da kuha 10 minuta na laganoj vatri. 
  7. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. 
  8. U vatrostalnu posudu stavi umak i piletinu. Sve dobro izmiješaj i potom dodaj mozzarellu.
  9. Peci u pećnici 15 minuta, dok se mozzarella ne otopi te poprimi lijepu zlatno smeđu boju. Dodaj tjesteninu te sve izmiješaj.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.