Recepti Recepti s krumpirom (znamo da trebate ideje) 06. siječnja 2022.

Hasselback krumpiri s hrskavom slaninom i sirom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir, slanina i sir uvijek su dobra ideja!

Na samu pomisao pečenog krumpira, punjenog maslacem, sirom i slaninom, posluženog s vrhnjem i vlascem, osjetimo glad. Ovaj recept odlična je ideja kada u frižideru sve što imaš sve namirnice te malo volje i vremena. 

Hasselback krumpirići nisu ništa posebno, ali zbog načina na koji se reže - poprečne posjekotine u razmaku od 0,3 centimetra - čine ga zanimljivim i zabavnim za pripremanje, ali i za jedenje. Ako do sad nisi ovo probala, ne znamo što čekaš!

 

Možda vas zanima... Gratinirani, hasselback i punjeni: Krumpirovo trojstvo Najave

 

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 60 g maslaca 
  • 4 kriške slanine 
  • 120 g cheddara
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca 
  • sol, papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oštrim nožem napravi poprečne posjekotine u svakom krumpiru, udaljene otprilike 0,3 centimetra. Između rezova dodaj kriške maslaca i začini ih solju i paprom, po ukusu.
  3. Prebaci krumpir na lim za pečenje. Stavi ga u pećnicu i peci dok ne ostanu zlatni i naizgled hrskavi, oko jedan sat. Pospi ih naribanim sirom i peci dok se ne otopi sir, dodatnih pet do deset minuta.
  4. Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj u nju slaninu i prži dok ne postane hrskava, otprilike pet minuta. Prebaci ju na tanjur obložen papirnatim ubrusom. 
  5. Odmah posluži krumpir, nadjeni ga kiselim vrhnjem, komadićima slanine i vlascem. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Hasselback tikvice - je li ovo novi omiljeni recept sezone? Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.