Bogati umak od sira, mozzarella koja se razvlači i sloj zapečenog parmezana... Zvuči fantastično, zar ne? Za najveće ljubitelje sireva, one kojima sir može i mora biti i predjelo, i glavno jelo i desert, odlučili smo pripremiti 5 neodoljivih recepata iz naše arhive.
Priprema ovih divnih jela sa sirom, koja su sva redom savršena hrana za utjehu, neće ti oduzeti puno vremena, a okus će te garantirano oduševiti! Isprobaj naše recepte za fina jela sa sirom i uživaj! Dobar tek!
Mozzarella šnicli
Slasna i hrskava panirana mozzarella, odnosno - mozzarella šnicli
Savršeno hrskavi izvana i mekani i sočni iznutra - to su ovi fini mozzarella šnicli. Još kad ih poslužiš s finim umakom... Imamo recept!
Zapečeni krumpir sa sirom
Ako ti je dosadilo kuhanje krumpira na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, po receptu chefa Jamieja Olivera. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus. Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate. Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj!
Makaroni sa sirom
Makaroni sa sirom
Ako do sada nisi probala napraviti klasičnu verziju mac & cheesea, danas je najbolji dan za to. Makaroni u kremastom i toplom umaku od sira verzija obrok su s kojim će svi biti zadovoljni. Osim što će te oduševiti s okusom, ovo jelo veoma je jednostavno napraviti, a za njega ti je potrebno svega nekoliko namirnica. Dobar tek!
Zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira
Za ručak posluži kremaste zapečene njoke s keljom i dvije vrste sira! Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju sira, mirisu limuna , teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.
Cvjetača u kremastom umaku od dvije vrste sira
Cvjetača u kremastom umaku od dvije vrste sira
Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača. Rezuckanje, kuhanje i miješanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina navedena u receptu je dovoljna za četiri osobe. Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi pokrov, ali to nije obaveza. Dobar tek!