Recepti Vegeterijansko 21. ožujka 2025.

Mozzarella šnicli su 100 puta bolji od pohanog sira

Vegetarijansko
20 MIN
40 MIN
4
JEDNOSTAVNO
mozzarella šnicli
Mozzarella šnicli
foto: Food52/Pinterest
Savršeno hrskavi izvana i mekani i sočni iznutra - to su ovi fini mozzarella šnicli. Još kad ih poslužiš s finim umakom... Imamo recept!

Ljubitelji mozzarella štapića razveselit će ovaj recept - mozzarella šnicli od velikih komada mozzarelle uvaljani u brašno, jaja i panko mrvice, posluženi s finim umakom od ljutike i senfa. To su odlični pohanci za sve one koji ne vole meso, ili ga ponekad žele izbjeći i probati neke nove pohance. Mozzarella šnicli pomalo podsjećaju na bečki odrezak, odnosno bečku šniclu, otuda i njihova naziv. 

Za one koji nam ne vjeruju da su mozzarella šnicli bolji od 'običnog' pohanog sira poručujemo samo: probate naš recept  za mozzarella šnicle i javite nam svoje dojmove! Dobar vam i hrskav tek!

mozzarella šnicli | Author: Food52/Pinterest Mozzarella šnicli foto: Food52/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Mozzarella šnicli
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
MOZZARELLA ŠNICLI
Sastojci
  • Oštro brašno 120 g
  • Jaje 2 kom
  • Panko mrvice 150 g
  • Sol 1 žličica
  • Mozzarella 450 g
PRŽENJE, UMAK I POSLUŽIVANJE
Sastojci
  • Maslac 2 žlica
  • Češnjak 2 režanj
  • Ljutika 1 žlica
  • Oštro brašno 1 žlica
  • Vrhnje za kuhanje 250 ml
  • Senf 1 žlica
  • Suncokretovo ulje 1 l
  • Listići sušenog peršina 1 žlica
  • Limun 4 kriška
Postupak
  1. Brašno stavi u duboki tanjur. U drugom dubokom tanjuru izmuti jaja. U trećem dubokom tanjuru prirpemi panko mrvice te ih pomiješaj sa solju.


  2. Mozzarellu nareži na 4 kriške. Umiješaj ih u brašno i istresi višak. Umoči u jaja, pusti da viša iscuri. Uvaljaj u panko mrvice.

    Ponovi još jedan sloj, ovaj put samo umakanjem u jaje pa u panko mrvice.

    Kriške stavi u zamrzivač na minimalno 30 minuta, odnosno maksimalno 24 sata.


  3. U merđuvremenu u posudi za umake na laganoj vatri rastopi maslac te na njemu poprži nasitno narezanu ljutiku i češnjak dok ne zamiriši, oko 1 minutu.

    Dodaj brašno, poprži uz miješanje oko 2 minute.

    Dodaj vrhnje i pojačaj vatru na srednju, kuhaj dok se ne zgusne.

    Umiješaj senf i makni s vatre.

    Ako je umak pregust, dodaj još malo vrhnja za kuhanje, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ željeu gustoću umaka.


  4. Zagrij ulje na temperaturu od 175 stupnjeva te u njemu isprži mozzarella šnicle, 2-3 minute sa svake strane. Trebaju biti zlaćane boje, hrskavi i lagano tekući u sredini.

    Pržene mozzarella šnicle stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.

    Mozzarella šnicle posluži s umakom i kriškama limuna, možeš ih posuti s malo nasjeckanih listića svježeg peršina.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

2811 kcal

140 %

MASTI

273,00 g

379 %

KOLESTEROL

0,25 g

0 %

UH

54,00 g

19 %

PROTEINI

40,00 g

80 %

A imamo još super recepata u kojima je mozzarella glavna zvijezda...

Hrskavi mozzarella jastučići Možda vas zanima... Hrskavi mozzarella jastučići za napadaje gladi Recepti njoki Možda vas zanima... BRZI RUČAK Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom Recepti Možda vas zanima... Slastan bijeli omlet s dvije vrste sira Recepti pogaca Možda vas zanima... Delicija i pol: Pogača sa smokvama, pršutom i mozzarellom Recepti Možda vas zanima... Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:53 21. Ožujak 2025.

    Yes