Savršeno hrskavi izvana i mekani i sočni iznutra - to su ovi fini mozzarella šnicli. Još kad ih poslužiš s finim umakom... Imamo recept!
Ljubitelji mozzarella štapića razveselit će ovaj recept - mozzarella šnicli od velikih komada mozzarelle uvaljani u brašno, jaja i panko mrvice, posluženi s finim umakom od ljutike i senfa. To su odlični pohanci za sve one koji ne vole meso, ili ga ponekad žele izbjeći i probati neke nove pohance. Mozzarella šnicli pomalo podsjećaju na bečki odrezak, odnosno bečku šniclu, otuda i njihova naziv.
Za one koji nam ne vjeruju da su mozzarella šnicli bolji od 'običnog' pohanog sira poručujemo samo: probate naš recept za mozzarella šnicle i javite nam svoje dojmove! Dobar vam i hrskav tek!
Mozzarella šnicli
foto: Food52/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Mozzarella šnicli
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
MOZZARELLA ŠNICLI
Sastojci
Oštro brašno
120
g
Jaje
2
kom
Panko mrvice
150
g
Sol
1
žličica
Mozzarella
450
g
PRŽENJE, UMAK I POSLUŽIVANJE
Sastojci
Maslac
2
žlica
Češnjak
2
režanj
Ljutika
1
žlica
Oštro brašno
1
žlica
Vrhnje za kuhanje
250
ml
Senf
1
žlica
Suncokretovo ulje
1
l
Listići sušenog peršina
1
žlica
Limun
4
kriška
Postupak
Brašno stavi u duboki tanjur. U drugom dubokom tanjuru izmuti jaja. U trećem dubokom tanjuru prirpemi panko mrvice te ih pomiješaj sa solju.
Mozzarellu nareži na 4 kriške. Umiješaj ih u brašno i istresi višak. Umoči u jaja, pusti da viša iscuri. Uvaljaj u panko mrvice.
Ponovi još jedan sloj, ovaj put samo umakanjem u jaje pa u panko mrvice.
Kriške stavi u zamrzivač na minimalno 30 minuta, odnosno maksimalno 24 sata.
U merđuvremenu u posudi za umake na laganoj vatri rastopi maslac te na njemu poprži nasitno narezanu ljutiku i češnjak dok ne zamiriši, oko 1 minutu.
Dodaj brašno, poprži uz miješanje oko 2 minute.
Dodaj vrhnje i pojačaj vatru na srednju, kuhaj dok se ne zgusne.
Umiješaj senf i makni s vatre.
Ako je umak pregust, dodaj još malo vrhnja za kuhanje, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ željeu gustoću umaka.
Zagrij ulje na temperaturu od 175 stupnjeva te u njemu isprži mozzarella šnicle, 2-3 minute sa svake strane. Trebaju biti zlaćane boje, hrskavi i lagano tekući u sredini.
Pržene mozzarella šnicle stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.
Mozzarella šnicle posluži s umakom i kriškama limuna, možeš ih posuti s malo nasjeckanih listića svježeg peršina.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
2811 kcal
140 %
MASTI
273,00 g
379 %
KOLESTEROL
0,25 g
0 %
UH
54,00 g
19 %
PROTEINI
40,00 g
80 %
A imamo još super recepata u kojima je mozzarella glavna zvijezda...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.