Recepti 944 prikaza 07. rujna 2018.

Delicija i pol: Pogača sa smokvama, pršutom i mozzarellom

pogaca
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona smokava je u punom jeku...

Iskoristite ovo slasno mediteransko voće i počastite svoje nepce pogačom sa smokvama, pršutom i mozzerellom. Slatkasta smokva savršeno se nadopunjuje s pršutom, a uz mozzarellu i maslinovo ulje postaje prava delicija. 

 

 

Pavlova sa smokvama Možda vas zanima... Pavlova od smokava: Apsolutni hit za kraj ljeta Recepti

 

 

Možda vas zanima... Pizza sa smokvama i pršutom - spoj koji oduševljava! Recepti

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • žlica soli
  • žličica šećera
  • 5 g suhog kvasca
  • 280 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 dl pasirane rajčice
  • 2 mozzarelle
  • 10 ploški pršuta
  • 5-6 svježih smokvi
  • bosiljak
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. U posudu stavite brašno, šećer, kvasac i sol. Ulijte toplu vodu i maslinovo ulje pa miješajte tijesto dok ne postane glatko i elastično. Oblikujte ga u loptu i omotajte u prozirnu foliju. Ostavite ga na toplome oko 40 minuta.
  2. Razdijelite tijesto u 3 do 4 jednaka dijela. Svaki rastanjite u oblik pogače.
  3. Premažite ga pasiranom rajčicom i pospite origanom. Začinite solju i paprom. Posipajte ih ribanom mozzarellom. Posložite pršut, a smokve prerežite na četvrtine. Dio stavite na pogače.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite oko 20 minuta.

Poslužite s preostalim smokvama, bosiljkom i prelijte s malo maslinovog ulja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.