Ljetna kombinacija smokvi, gorgonzole i rajčice bit će sjajan dodatak jednostavnoj pizzi. Zaboravi na umak od rajčice, za pripremu najbolje pizze dovoljno će ti biti tek dobro maslinovo ulje i koja feta pršuta.
Omiljena pizza u ljetnom ruhu jelo je kojem naprosto ne možemo reći ne. Iako pomalo neobična, slatko slana kombinacija koja spaja smokve, pršut i gorgonzolu, bit će pun pogodak za vruće dane.
Kada je gotova i još vruća, na pizzu možeš dodati i malo mozzarelle ili parmezana, pa je poslužiti uz šaku rukole. Za prste polizati!
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 4 žlice maslinovog ulja
- 150 g gorgonzole
- 4 smokve
- 2 rajčice
- Pršut
- Rukola
- papar
- masline, crne
Postupak pripreme:
- Tijesto razvuci rukama ili ga razvaljaj valjkom.
- Smokve oguli i svaku nareži na osam krišaka.
- Rajčicama izvadi sjemenke i nareži na kockice.
- Pećnicu zagrij na temperaturu od 200°C.
- Tijesto stavi u namašćene limove za pečenje.
- Premaži polovicom maslinova ulja i pospi sirom. Peci u pećnici oko 20 minuta.
- Na tijesto složi pršut, smokve i rajčice pa vrati u pećnicu na još oko 8 minuta.
- Pospi rukulom, dodaj masline, popapri i odmah posluži poprskano preostalim maslinovim uljem.
Dobar tek!