gastro postao
Ementaler, feta sir i tikvice su ukusan nadjev za pizzu. Iskoristite sezonu tikvica.
Fin okus, mekana kora i kremasto, sočno bijelo ”meso”, tikvice čine idealnom ljetnom namirnicom.
Donosimo ti odličan recept za ukusnu pizzu. Nadjev od nježnih tikvica, ementalera i feta sira svrstava ovu pizzu u lagana i sočna jela.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
- 400 g pšeničnog brašna
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 150 g maslaca
Nadjev:
- 3 tikvice
- vlasac
- 200 g ementalera
- 120 g feta sira
- sol
- papar
- majčina dušica
- kopar
Priprema:
- Na dasku stavite brašno i u sredini utisnite udubinu. Dodajte jaja i sol. Po rubu uokolo poslažite komadiće maslaca.
- Umijesite glatko tijesto počevši od vanjskog ruba prema sredini. Razvaljajte tijesto i rasporedite ga u četiri nauljena kalupa za pizze.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Oprane tikvice narežite na ploške, a vlasac i kopar sitno nasjeckajte. Naribajte ementaler i izmrvite feta sir. Posložite po tijestu ribani sir, pa uokolo tikvice poput lepeze.
- Pospite solju, paprom, origanom, sjeckanim vlascem i koprom. Obložite komadićima feta sira i pecite oko 20 minuta.
Dobar tek!