gastro postao
Prhko tijesto, krem sir sa čilijem i vlascem i tikvice. Galette su tako jednostavne, najveći posao je u tijestu, a da nema hlađenja bilo bi gotovo u dvije minute.
Fil napravite stvarno od čega želite, što god vam padne na pamet je ok, ali definitvno iskoristite ove predivne tikvice.
Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 150g brašna
- 100g margarina
- Žličica soli
- 1 žumanjak
- 200g sira (krem sir, svježi, ricotta)
- 1-2 tikvice
- Čili papričica (žlica čilija u prahu)
- 1-2 žličice vlasca
- Začini (sol, papar, češnjak...)
- Sezam za posipanje
- Razmućeno jaje za premazivanje
Postupak pripreme:
- Maslac narežite na kockice i dodajte brašnu sa soli.
- Rukama mijesite dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
- Dodajte žumanjak i zamijestie u kuglu.
- Ako je potrebno dodajte žličicu, dvije vode kako biste dobili fino tijesto.
- Ostavite da se hladi pola sata, sat. Kad se ohladilo, tijesto razvijte na debljinu 3-4 mm i to radite odmah na plehu i papiru za pečenje tako da nema prebacivanja tijesta i nereda.
- Premažite sirom pomiješanim sa svim začinima, a zatim poslažite tikvice koje ste narezali na tanke ploške (ostavite 3-4 cm ruba tijesta be ičega i to preklopite na krem sir i tikvice).
- Premažite jajetom (ja sam iskoristila samo onaj bjelanjak što mi je ostao), poškropite uljem i sezamom.
- Pecite 35-40 min u zagijanoj pećnici 180 stupnjeva.
Dobar tek!