Recepti 27. kolovoza 2018.

Pavlova od smokava: Apsolutni hit za kraj ljeta

Pavlova sa smokvama
gastro postao gastro.24sata.hr
Vladarica mediteranske kuhinje sočan je i zdrav dodatak svakoj slastici

Bijela smjese s kojom dobivamo kore za pavlovu zapravo je pečeni snijeg od bjelanjaka sa šećerom. Slastice od pjene bjelanjka i šećera najbolji su izbor kod ostataka i viška bjelanjaka, a idealne su za slaganje slojeva s kremom, voćem ili pudingom. 

 

Možda vas zanima... Krostata sa sirom, smokvama i medom - ljeto u punom sjaju! Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 4 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 75ag šećera u prahu
  • 3 žlice škrobnog brašna

Za kremu:

  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 i 1/2 dl mlijeka
  • vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 300 g smokava

 

Možda vas zanima... Jeste li probali: Zapečene smokve sa sirom Recepti

 

 

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka električnim mikserom pa neprestano dalje miksajući umiješajte postepeno kristalnišećer.
  2. U snijeg primiješajte lopaticom ili kuhačom šećer u prahu i škrobno brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Pjenu od bjelanjaka i šećera stavite u štrcaljku velikoga ili zvjezdolikoga otvora pa je istiskujte po dnu i rubovima. Zagrijte pećnicu na 140 i pecite koru oko sat vremena tako da vrata pećnice budu pritvorena
  3. Pričvrstite ih drškom kuhače. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom te dodajte brašno. Stavite mlijeko neka vrije, odmaknite sa štednjaka i ulijte umućene žumanjke sa šećerom i brašnom. Stavite opet na laganu vatru i kuhajte miješajući dok se krema ne zgusne.
  4. U ohlađenu kremu mikserom umiješajte na listiće narezan maslac
  5. Osušene kore nadjenite ohlađenom kremom poslažite četvrtine smokve i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.